Raščupana kosa, sjajni rajf i mantil od skaja: Britanska ambasadorka u UN u skandaloznom izdanju sa još gorom izjavom o najvažnijem dokumentu za status Srba na Kosovu

Ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva Karen Pirs svima je zapala za oko na sednici koja je bila od velike važnosti za Srbiju i njene ljude na Kosovu i Metohiji

  • 31

Dok se na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u ponedeljak uveče raspravljalo o odluci Prištine da formira vojsku, na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio o tome kolike pretnje po Srbe u pokrajini ovaj čin predstavlja, pažnju svih privukao je izgled britanske ambasadorke u UN, koji je, blago rečeno, nedoličan za ovako jednu visoku instituciju.

Ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva Karen Pirs svima je zapala za oko na sednici koja je bila od velike važnosti za Srbiju i njene ljude na Kosovu i Metohiji.

Pirs, sa neurednom kosom i stajlingom koji nikako nije prikladan za tako visoku instituciju kao što je UN, šokirala je sve.

Ona je imala rajf na glavi, raščupanu kosu i mantil koji je sijao kao da je kupljen kod švercera, dok se vodila polemika o veoma bitnom pitanju za našu zemlju.

Međutim, ono što je najviše šokiralo gledaoce jeste njena izjava o Rezoluciji 1244.

Naime, britanska ambasadorka rekla je kako je "rezoluciju pogledala za vreme ručka", što jasno oslikava stav jedne velike sile prema dokumentu od izuzetnog značaja.

Ova njena izjava naročito je iznervirala ljude koji su u ponedeljak pratili sednicu.

U jednom trenutku, dok joj se obraćao predsednik Vučić, ona je gledala u mobilni telefon i listala poruke.

Trenutak kada ambasadorka lista nešto na telefonu Prinstkrin: UN Web TV

Takođe, ona je navela da "nema pravne prepreke za transformaciju KBS u vojsku i da taj proces spada u nadležnost suverene države, ali da to treba da se sprovede u dogovoru sa KFOR-om i međunarodnom zajednicom".

Prema njenim rečima, ništa u Ahtisarijevom planu, Rezoluciji 1244 niti u ustavu Kosova ne isključuje mogućnost transformacije KBS u vojsku.

Svi problemi su, kaže ona, nastali zbog odsustva normalizacije odnosa, te je to jedini način da obe strane napreduju, kroz dijalog pod posredovanjem EU, koja je budućnost Kosova i Srbije.

Ona je rekla da njena zemlja podržava nezavisnost Kosova i da, usled toga, oni smatraju da Priština ima pravo da formira vojsku. Takođe, rekla je da vojska neće predstavljati problem i opasnost Srbima na Kosovu jer je, kako je Priština navela, multietnička, te da Velika Britanija apeluje Prištini da tako nastavi.

Poručila je da su mnogi pokušali da naprave korake ka miru, ali da su naišli na blokadu koja je, kako je rekla, uvek dolazila iz Beograda i da se nada da tako neće biti i od sada. Pozvala je obe zemlje na očuvanje mira, pravljenje kompromisa, te napomenula da svaka odluka treba da ide ka činjenju dobra narodu bez obzira na to koje su državnosti.

Velika Britanija i druge zapadne zemlje od ranije se zalažu za promenu formata i dinamike sednica o Kosovu, kao i za smanjenje budžeta Unmika, tvrdeći da situacija na Kosovu ne predstavlja stvarnu pretnju po međuanrodni mir i bezbednost.

Video: Vučić u UN: Ubili su trgovinu i zarobili Srbe na KiM

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    18. decembar 2018 | 19:29

    Uvek su biļi osvajači njima je normalno da se uzme ono što im ne pripada

  • Aca

    18. decembar 2018 | 19:52

    Ceo zivot su bili osvajaci i kolko su samo kolonija imali tako i ceo zivot su hteli Srbiju da pokore i izadju na egejsko more!!!

  • Mirjana

    18. decembar 2018 | 19:27

    Uvek su bili osvajači tako da je njima normalno kada se uzima ono što im ne pripada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA