"Besni pas" Pentagona odlazi u penziju: Trampov sekretar odbrane Džim Matis iznenada napušta funkciju

Matis je prigovorio Trampovoj odluci da iz Sirije povuče jedan poveći američki vojni kontigent

  • 1

Američki državni sekretar odbrane Džim Matis, poznat pod nadimkom besni pas, povućiće se sa te funkcije krajem februara, a to je večeras saopštio predsednik SAD na svom zvaničnom Tviter nalogu.

- General Džim Matis će se povući sa funkcije krajem februara nakon što je protekle dve godine obavljao dužnosti sekretara odbrane. Tokom njegovog mandata načinjen je ogroman napredak, natočito u kupovini nove borbene opreme. Matis mi je bio od velike pomoći oko prikupljanja savetnika, ali i da druge zemlje plate svoj deo vojnih obaveza. Uskoro ćemo saopštiti ko će preuzeti njegovu funkciju. Izuzetno sam zahvalan Džimu na službi - napisao je američki predsednik Donald Tramp.

Spekuliše se da je Matisovo povlačenje usledilo nakon što je prigovorio Trampovoj odluci da iz Sirije povuče jedan poveći američki vojni kontigent.

Tramp je ove nedelje izjavio da je njegova administracija osvojila rat protiv terorističke vojske ISIS-a, iako je Pentagov rekao da i dalje ima oko 30.000 vojnika u Iraku i Siriji. Nijedna odluka još zvanično nije doneta.

(Telegraf.rs/Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA