≫ 

Da li je ovo početak novog Arapskog proleća? Novinar u Tunisu se spalio, a od tada bukte protesti (VIDEO) (FOTO)

Najnasilniji protesti su u gradu Kaserinu u zapadnom delu Tunisa gde je policija koristila suzavac protiv demonstranata koji su ih zasipali kamenjem

  • 1

Vladini zvaničnici u Tunisu saopštili su da je 18 lica uhapšeno tokom nemira koji su kulminirali u više gradova nakon što je sahranjen novinar koji se zapalio na ulici u znak protesta zbog teških ekonomskih problema i velike nezaposlenosti u zemlji.

Policija patrolira gradovima Foto: Tanjug/AP

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Sofijan Zag rekao je da 13 osoba uhapšeno u Kaserinu a preostalih pet u Tebourbi, pored grada Tunisa, prenosi AP.

Građani su besni zbog neispunjenih obećanja posle Arapskog proleća Foto: Tanjug/AP

U protekla dva dana traju sukobi između policije i demonstranata u nekoliko regiona u zemlji, nakon što je novinar Abderazak Zorgui objavio video na internetu u kom je izrazio svoj očaj i pozvao na revolt, pre nego se zapalio u gradu Kaserinu

On je ovim činom želeo da izrazi nezadovoljstvo zbog nezaposlenosti i neispunjenih obećanja iz Arapskog proleća, revolucije u Tunisu 2011. godine.

Ljudi u Tunisu veoma teško žive, nezaposlenost je velika Foto: Tanjug/AP

Najnasilniji protesti su u gradu Kaserinu u zapadnom delu Tunisa gde je policija koristila suzavac protiv demonstranata koji su ih zasipali kamenjem.

Pogledajte snimke:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    27. decembar 2018 | 10:04

    Zato su se Amerikanci povukli iz Sirije da predju u Tunis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA