≫ 

Patrijarh Kiril upozorava: Vartolomej da se suzdrži od stvaranja nove crkve

Patrijarh Kiril je naveo da stvaranje nove autokefalne crkve je u suprotnosti sa svim crkvenim zakonima

  • 1

Patrijarh Kiril moskovski i cele Rusije poslao je pismo patrijarhu Vartolomeju konstantinopoljskom pozvavaši ga da se suzdrži od stvaranja nove crkve u Ukrajini i legalizacije disidenata.

- Odbijte da komunicirate sa disidentima i da učestvujete u političkom poduhvatu njihove legalizacije - naveo je u pismu partijarh Kiril.

Dodao je da će ga onda prava pravoslavna crkva u Ukrajini blagosloviti, a "istorija će se sećati da ste vi kao konstantinopoljski hijerarh uspeli da sacuvate dostojanstvo crkve u teškim političkim uslovima i zadržali njeno jedinstvo", preneo je TAS S .

Patrijarh je naveo da je legalizacija disidentskih strukutra i stvaranje takzvane autokefalne crkve u suprotnosti sa svim crkvenim zakonima.

Vaseljenski patrijarh Vartolomej planira da preda dekret o autokefalnosti poglavaru ukrajinske novouspostavljene (pravoslavne) crkve, izjavio je sredinom decembra za TAS S portparol Vaseljenskog patrijarha.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA