Na ovih 9 pitanja ćemo dobiti odgovore u 2019. godini (FOTO)

Svi se nadamo da će ova godina biti dobra, iako joj mnogi ne daju baš povoljne prognoze

  • 1

Svečano smo dočekali 2019. godinu za koju mnogi kažu da će biti puna izazova kako u ekonomiji, tako i u politici. Na svetu postoji mnoštvo pitanja na koje jedva čekamo odogovore, a ove godine ćemo dobiti epiloge sledećih priča.

1. Šta će biti u Milerovom izveštaju?

Od početka rada administracije američkog predsednika Donalda Trampa, CNN i MSNBC su objavljivali bombastične vesti gotovo svakodnevno. Ipak i pored svih afera on i dalje ostaje popularan među jednim delom američkog stanovništva. To je možda zato što on još uvek nije optužen ni za jedan zločin.

Međutim, svi sa nestrplejnjem očekuju izveštaj Roberta Milera koji vodi istragu o umeštanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine i o eventualnoj ulozi Donalda Trampa u svemu tome.

Mnogi misle da bi stvari mogle drastično da se promene kada on objavi rezultate svog istraživanja. Miler je počeo da sastavlja izveštaj početkom novembra, ali još uvek nije poznato kada će biti objavljen, piše Business insider.

Foto: Tanjug/AP

2. Ko će se kandidovati za predsednika SAD?

Elizabet Voren i Huan Kastro su već objavili da će se kandidovati, a sada se očekuju Kori Buker i Kamala Haris. Sada se postavlja pitanje da li će i Republikanci izazvati postojećeg predsednika u najnovijoj trci.

3. Da li će se tržište oporaviti?

Možda tako ne izgleda na prvi pogled ali 2018. godine je bila izuzetno loša za berzu. Mnogi mediji su preneli da nije bilo lošijeg decembra od Velike depresije.

4. Da li smo već krenuli u veću recesiju?

Više od polovine 134 biznis lidera koji su se u decembru okupili na "Yale CEO" samitu veruju da se krećemo prema još jednoj recesiji.

Razlika između američkih prinosa na obveznice se smanjio na najniži nivo u poslednjih 10 godina. Svaki put od 1955. kada bi se taj raspon smanjio na nulu, usledila bi recesija.

Foto: Tanjug/AP

5. Da li će demokratija nastaviti da opada?

Nakon hladnog rata, činilo se da se slobodno preduzetništvo i demokratija neprestano šire u svetu. Međutim, sada ja situacija drugačija.

Oblici kapitalizma nastavljaju da se razviju, ali je sada sloboda u opasnosti, o čemu nam svedoče brojni svetski događaji prošle godine, navodi Business insider.

6. Koje će ime Megan Markl dati svojoj bebi?

Megan Markl i princ Hari će ove godine postati roditelji. Par očekuje prvo dete, a čitav svet jedva čeka da sazna da li vojvotkinja od Saseska nosi dečaka ili devojčicu.

Takođe je jedno od važnijih pitanja koje zanima javnost i ime koje će beba dobiti.

Foto: Tanjug/AP

7. Kako će se završiti serija "Igra prestola"?

U aprilu ove godine će početi sa emitovanjem osma sezona ove serije. Prethodna sezona se završila prilično bombastično što je neke fanove oduševelo, dok je druge naljutilo.

Međutim, sada mnogi postavljaju pitanje da li će fanovi morati da sačekaju da Džordž R.R. Martin objavi i poslednju knjigu u serijalu na kojoj se zasniva tv serija. Knjiga treba da izađe 2029. godine.

Foto: Tanjug/AP

8. Da li Ent-Men može da spasi Osvetnike i ceo svet?

Dizni je 2009. godine kupio Marvel i njegovih 5.000 junaka za oko 4 milijarde dolara. Od tada je napravio 19 filmova i zaradio je preko 17 milijardi dolara.

Svi filmovi su imali isprepletene priče, a sve je kulmiralo prošle godine kada su izašli "Osvetnici: Rat Beskraja".

Ove godine stižu "Osvetnici: Kraj igre", a trejler pokazkuje da će imati pomoć Ent-Mena.

9. Da li će film "Ratovi zvezda: Epizoda IX" biti odličan?

Diznijev film "Ratovi zvezda: Solo zaradio je skoro 400 miliona dolara širom sveta.

Iako to deluje puno, to zapravo nije ni približno sumi koju su ovi filmovi ranije zarađivali, a koja iznosi više od milijardu dolara za svaki od njih.

Ostaje samo da vidimo šta će biti sa najnovijim delom i da li će fanovi biti zadovoljni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA