≫ 

Hiljade građana bez struje, putevi blokirani, očekuju se nove padavine: Snežna oluja u severnoj Kaliforniji napravila haos

Sneg i magla otežavaju vidljivost

  • 1

Zbog jake snežne oluje koja je pogodila severnu Kaliforniju hiljade građana ostalo je bez struje, a hitne službe pokušavaju da poprave kvarove i raščiste teren pošto su oboreni električni stubovi i drveće izazvali privremene blokade puteva.

Zbog jakog vetra i oborenog drveća oko 90.000 stanovnika Sakramenta ostalo je bez struje u nedelju uveče, dok zbog istog problema građani država Oregon i Vašington i dalje nemaju struju, prenosi AP.

U snegu uživaju samo najmlađi Foto: Tanjug/AP

Zvaničnici su zbog nevremena zatvorili autoput od Kalifornije do Nevade, a nakon što je snežna oluja zahvatila jezero Tahoe u trenutku kada se posetioci odlazili odatle.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje na oluju za oblast Sijera Nevade, navodeći da sneg i magla otežavaju vidljivost.

Kako se navodi, novi nalet snežne oluje očekuje se u utorak uveče, ali kako se ocenjuje on neće biti tako snažan, koliko onaj koji se očekuje narednog vikenda u tom delu SAD.

VIDEO: Maraton po snegu na -52 stepena, jer može im se!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA