Nepopustljive demokrate: Tramp otkazao učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

Tramp i njegovi republikanci se bore demokratama koji ne žele da odobre njegov zahtev za 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida

  • 2

Američki predsednik Donald Tramp otkazao je danas učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švajcarskoj, gde je prvobitno planirao da putuje kasnije ovog meseca, a tu odluku je doneo u situaciji kada je rad vlade SAD i dalje delimično blokiran.

- Zbog nepopustljivosti demokrata u pogledu pogranične bezbednosti i velikog značaja bezbednosti za našu zemlju, otkazujem svoj veoma važan put u Davos, u Švajcarskoj, na Svetski ekonomski forum - napisao je Tramp na Tviteru.

Očekuje se da će predsednik SAD danas u Teksasu poručiti da se zemlja suočava sa krizom koja jedino može biti rešena izdvajanjem milijardi dolara za izgradnju zida uz granicu sa Meksikom, prenosi Rojters.

STOTINE HILJADA AMERIKANACA BEZ PLATE

Rad vlade je, zbog spora vezanog za finansiranje izgradnje tog zida, već 20 dana delimično blokiran, zbog čega stotine hiljada Amerikanaca radi bez plate, dok se Tramp i njegovi republikanci bore sa demokratama koji ne žele da odobre njegov zahtev za 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida.

Trampov plan o izgradnji zida na južnoj granici bio je njegovo ključno obećanje tokom predsedničke kampanje 2016. godine.

VIDEO: Da li će ovo rukovanje promeniti svet?

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ava

    10. januar 2019 | 22:13

    Izdrzi Trampe legendo!

  • Nikolas

    10. januar 2019 | 23:40

    AKO TRAMP NEODE NA EKONOMSKI FORUM U DAVOS BOJIM SE DA CE MNOGI IZGUBITI NOVCA NA BERZI VISE NEGO STO KOSTA JEDAN ZID SA MEKSIKOM!!! OVDE JE PSIHOLOSKI MOMENAT VAZAN I NEZNAM KOME TREBA NERVOZA ILI HAOS NA BERZI!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA