≫ 

Trampova ćerka Ivanka bi mogla da postane nova predsednica Svetske banke

Pre dolaska u Belu kuću, gde sada radi kao savetnica, radila je kao potpredsednica za akvizicije u Trampovoj organizaciji

  • 5

Ćerka američkog predsednika Donalda Trampa, Ivanka Tramp, kandidatkinja je za predsednika Svetske banke. Kako piše businešinsider.com, ona bi zamenila predsednika Svetske banke u odlasku Džim Jong Kima.

Kimovo iznenadno napuštanje Banke bilo je veliko iznenađenje za zaposlene.

Trampova administracija u ranijem periodu bila je oprezna i čak neprijateljska prema zapadnim međunarodnim institucijama kao što je Svetska banka. Ovog puta, oni su dobili zadatak da daju preporuku Upravnom odboru Banke.

Drugi mogući američki kandidati za vođenje Svetske banke su podsekretar trezora za međunarodne poslove David Malpas, direktor USAID-a Mark Grin i bivši ambasador SAD u UN Niki Hejli.

Za razliku od nekih drugih predloženih kandidata, Ivanka nema iskustva u ekonomiji međunarodne trgovine, ali je bila poslovna žena.

Foto: Tanjug/AP

Pre dolaska u Belu kuću, gde sada radi kao savetnica, radila je kao potpredsednica za akvizicije u Trampovoj organizaciji. Imala je i sopstvenu modnu liniju, koju je prošlog leta zatvorila, prenosi B92.net.

Tramp je ranije nagoveštavao da bi Ivanka mogla biti zamena za odlazeću američku ambasadorku u UN Niki Hejli. Međutim, na to mesto je imenovana Heder Nauert, portparol Stejt Departmenta.

VIDEO: Ivankina majka, Trampova bivša žena, posetila je Beograd prošle godine 

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragec

    12. januar 2019 | 20:33

    Prava vest.Svetska banka u polubalkanskoj koreografiji.Mi visoko cenimo ovu instituciju i zivo me interesuje sta su nam sada priredili..

  • Kosovka

    12. januar 2019 | 21:40

    Nemaaa zapodsljavanja rodjenih ohuuu

  • pera

    13. januar 2019 | 07:26

    isto je svuda leb te ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA