≫ 

Amerikanci se masovno predozirali lekovima protiv bolova: Jedna osoba je umrla, a 12 prevezeno u bolnicu

Ovo je najveći incident masovnog trovanja u poslednjih nekoliko godina

  • 0

Zbog masovnog predoziranja lekovima protiv bolova u gradu Čiku u Kaliforniji umrla je jedna osoba, a više od desetero je hospitalizovano, javlja lokalna policija, a prenosi CNN.

Načelnik policije Majkl O'Brajen izjavio je da se najverovatnije radi o trovanju opioidnim analgetikom fentanilom, kojim se ljudi vrlo često predoziraju.

Nadležni su dojavu o predoziranju primili u subotu u 9.12 po lokalnom vremenu.

Šef vatrogasne stanice Džes Aleksander rekao je kako je to najveći incident masovnog trovanja u poslednjih nekoliko godina te dodao da su njih šestoro reanimirali u isto vreme.

Dvojica policajaca koji su se odazvali na poziv takođe su hospitalizovani Foto: Youtube/ wochit News

Majkl O'Brajen rekao je da su službenici reanimirali žrtve i da su upotrebili šest doza naloksona, leka koji blokira učinak opioida te se koristi prilikom predoziranja takvim lekovima.

Jedna osoba je umrla na licu mesta, a 12 ih je prevezeno u bolnicu.

Dvojica policajaca koji su se odazvali na dojavu takođe su hospitalizovani jer su počeli da osećaju učinke fentanila. Primili su lekove i pušteni su iz bolnice.

Načelnik policije rekao je da bi situacija bila još mnogo gora da lokalni radnici prve pomoći nisu imali nalokson, koji je tek prošle godine uveden kao deo standardne opreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA