≫ 

Ruski Posejdon može da uništi svet: Amerika nema odgovor na moćno oružje koje je u stanju da izbriše život na kopnu

SAD i Rusija su se nakon završetka Drugog svetskog rata vodile trku u naoružanju

  • 25

Ruski mediji su navodno pretili Evropi i ostatku sveta da njihov novi nuklearni torpedo može da stvori veliki cunami koji će zbrisati veliki deo populacije sa lice zemlje, prenosi Biznis Insajder.

Informacija o ruskom nuklearnom torpedu "Posejdon" se pojavila 2015. godne, mnogo pre nego što je ruski predsednik Vladimir Putin potvrdio njegovo postojanje u martu 2018. godine.

On predstavlja skroz drugačiju vrstu nuklearnog oružja.

SAD i Rusija su se nakon završetka Drugog svetskog rata borile za nadmoć u trci u naoružanju, što je dovelo do toga da obe zemlje naprave pozamašnu količinu nuklearnog oružja, koje je raspoređeno širom planete.

Međutim, Posejdon je nešto potpuno drugačije.

Zapadni mediji optužuju Rusiju da želi da uništi svet Foto: Tanjug/AP

- Rusija će uskoro rasporediti svoj podvodni nuklearni pogon koji će višemilionski sistem američke raketne odbrane da učini beskorisnim - piše MK.ru, a prenosi BBC. U ovom tekstu su se pozivali na američki raketni štit koji SAD planira da smesti u Evropu.

- Eksplozija nuklarne bojeve glave drona može da stvori talas visine između 400-500 metara, a koji bi mogao da izbriše život na kopnu i da ide do 1.500 kilometara - stoji u listu.

Ranije su naučnici za Biznis Insajder rekli da Posejdonova nuklearna bojeva glava može da stvori talase cunamija do 100 metara visine.

Mnogi zbog toga misle da Posejdon ima sposobnost da okonča svet kakav znamo, ali i da širi štetno zračenje.

Za moćno rusko oružje se čulo 2015. godine, a Putin je potvrdio navode 2018 Foto: AP/Tanjug, Wikipedia/United States Department of Energy

Američko nuklearno oružje je navodno dizajnirano za paljbu i za uništavanje ruskog nuklearnog oružja koje se nalazi u njihovim silosima, umesto da ciljaju gradove i da uništavaju ljudske živote.

Međutim, detoniranje bombe u okeanu, ne samo da može da pokrene cunami, već bi povećao radioaktivne otpade.

DA LI RUSIJA MOŽE DA OSVOJI SVET SVOJIM ORUŽJEM?

MK.ru citira jednog profesora koji je rekao da će Posejdon da učini Rusiju "svetskim diktatorom" i da bi ono moglo da bude pretnja po Evropu.

- Ako se Evropa bude ponašala loše, samo pošaljite tu mornaricu sa nuklearnim pogonom sa oko 200 bombi i ostavite je u južni deo Severnog mora i aktivirajte je kada bude potrebno. Šta bi onda ostalo od Evrope? - pitao je profesor.

Prema pisanju zapadnih medija, ameriko oružje je dizajnirano za odbranu Foto-montaža: pixabay.com, Wikimedia/U.S. Army

U ovom tekstu se navodi da Amerika trenutno nema sredstva da se suprotstavi ovom oružju.

Amerika ima odbranu protiv balističkih raketa koje poseduje Iran i Severna Koreja. Međutim, poseduje i oružje koje bi moglo da prežive nuklearni napad Rusije.

Ako bi se desilo da Rusija uništi Evropu ili Severnu Ameriku, postoje podrmonice koje bi mogle da uzvrte vatru sa tajnih lokacija na dnu okeana.

Zapadni mediji su zbog ovog ocenili da Rusija favorizuje teško nuklearno naoružanje i da ona pokušava da maltretira druge države.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • haj

    20. januar 2019 | 21:32

    Pustite vi ruse i ameikance tosu price za decu nikad se oni nece udarit imaju one gde da udAraju nisu pukli rusi ni za srbe ni amerikanci za kosovo imaju oni svoje interese

  • КиМ

    20. januar 2019 | 21:10

    Русија сила број 1 у свету!

  • Sersin

    20. januar 2019 | 22:18

    Prema pisanju zapadnih medija, ameriko oružje je dizajnirano za odbranu.Da to Japan najbolje zna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA