Nemačka policija upala u 12 domova širom zemlje i privodi članove Kju Kluks Klan organizacije

Svrha pretresa je bila da se obezbede dokazi, kao što su oružje, municija i dokumenti, koji bi mogli da pruže informacije o strukturi grupacije

  • 0

Pod rukovodstvom državnog ureda za kriminalističke istrage Baden-Virtemberg, policijske snage su istovremeno pretražile 12 stambenih objekata u osam saveznih država u Nemačkoj.

Pretresi su izvršeni u ime javnog tužilaštva u Štutgartu i bili su usmereni protiv 17 optuženih osoba u dobi od 17 do 59 godina.

Oni su osumnjičeni da su oformili kriminalnu organizaciju pod nazivom Nacionalsocijalistički vitezovi Kju Kluks Klana Nemačke.

Osumnjičeni, između ostalog, optuženi su za veličanje nacionalsocijalizma, prenose nemački mediji.

Takođe, članovi grupe regrutuju se putem interneta. Komunikacija se odvijala uglavnom preko društvenih mreža, a mesečna članarina koristila se za finansiranje grupe.

Svrha pretresa je bila da se obezbede dokazi, kao što su oružje, municija i dokumenti, koji bi mogli da pruže informacije o strukturi grupacije.

Oko 200 policajaca bilo je uključeno u ove operacije širom zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA