Broj žrtava napada u Keniji se povećao na 21: Teroristi otkrili zbog čega su napravi masakr u hotelu (FOTO) (VIDEO)

Somalijska militantna islamistička grupa Al-Šabab preuzela je odgovornost za napad. Predsednik Kenije je rekao da su napadači na hotel "eliminisani"

  • 0

Dvadeset jedna osoba ubijena je u napadu naoružanih napadača na hotelski kompleks u kenijskom glavnom gradu Najrobiju, rekao je novinarima šef kenijske policije Koseph Boinet.

- Na mjestu napada je pronađeno još 6 tela i jedan policajac je podlegao povredama - rekao je Boinnet.

To je dodatnih 7 žrtava, uz 14 o kojima je ranije tokom dana govorio predsednik Uhuru Kenijata. Napad na hotel počeo je u utorak oko 15 sati po lokalnom vremenu uz eksploziju na parkingu, kao i bombaša samoubice u foajeu hotela, objavila je policija.

Foto: Tanjug/AP

Opsada hotelskog kompleksa u Najrobiju završena je posle skoro 20 sati i napadači su ubijeni, izjavio je jutros predsednik Kenije Uhuru Kenijata.

Somalijska militantna islamistička grupa Al-Šabab preuzela je odgovornost za napad. Predsednik Kenije je rekao da su napadači na hotel "eliminisani".

Glavni inspektor je dodao da je 28 ranjenih primljeno u brojnim bolnicama Najrobija, ali nije precizirao težinu njihovih povreda. Boinet je rekao da među žrtvama ima 16 Kenijaca, jedan Amerikanac, jedan Britanac i tri osobe afričkog porekla koje još nisu identifikovane.

Više od 700 ljudi je evakuisano iz odmarališta dok je napad trajao.

Foto: Tanjug/AP

NAPAD JE OSVETA ZBOG AMERIČKE AMBASADE U JERUSALIMU

Džihadistička grupa Al-Šabab, koja je preuzela odgovornost za napad na hotelski kompleks u Najrobiju, saopštila je da je napad reakcija na premeštanje američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim, javio je američki portal specijalizovan za islamističke sajtove (SITE).

Grupa Al Šabab, povezana sa Al Kaidom, navela je da je dobila instrukcje od vođe Al Kaide Ajmana al Zavahirija da napadne hotelski kompleks, kao reakciju na "glupe komentare američkog predsednika Donalda Trampa i njegovog priznavanja Jerusalima kao glavnog grada Izraela".

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte snimke:

(Telegraf.rs/Hina/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA