Dečak (2) upao u bunar dubok više od 100 metara: Španski spasioci već četiri dana pokušavaju da ga izvuku napolje (VIDEO)

Spasioci koriste kamere u pokušaju da lociraju mališana, ali kažu da je pristup veoma težak jer zemlja delimično blokira bunar

  • 1

Pripadnici španske službe za vanredne situacije i dalje pokušavaju da spasu dvogodišnjeg dečaka koji je u nedelju posle podne upao u uzan i dubok bunar.

Dečak, po imenu Hulen, viđen je kako upada u bunar dok je s porodicom šetao privatnim imanjem u Totalanu, kod Malage na jugu Španije, rekao je medijima njegov otac, prenosi Rojters.

Spasioci ne mogu da uđu u bunar jer je širok svega 25 centimetara, a veruje se da je dubok više od 100 metara.

Među krhotinama koje su spasioci izvukli iz bunara pronađena je kosa, a DNK analizom potvrđeno je da pripada dečaku.

Do sada nisu registrovani znaci života.

Meštani su u sredu organizovali bdenje u znak podrške dečakovoj porodici, a mnogi su nosili improvizovane plakate s porukama "Cela Španija je uz vas" i "Šaljemo vam svoju snagu".

Spasioci koriste kamere u pokušaju da lociraju mališana, ali kažu da je pristup veoma težak jer zemlja delimično blokira bunar.

Španska policija je saopštila da su zaposleni u jednoj švedskoj kompaniji, koja je pre više od sedam godina pomogla da se lociraju i spasu 33 čileanska rudara nakon što su 69 dana proveli ispod zemlje, stigli u utorak kako bi pomogli u operaciji spasavanja dečaka.

Razmatra se mogućnost prokopavanja alternativnih kanala do dna bunara, a zvaničnici su saopštili da rade na prokopavanju tunela u blizini bunara.

Bunar, koji je previše uzan da bi u njega mogla da uđe odrasla osoba, iskopan je pre mesec dana, tokom radova na istraživanju vode, a nakon toga nije pokriven niti zaštićen, navode lokalni mediji.

Ranije je saopšteno da su vatrogasci uz pomoć robota-kamere u ponedeljak pronašli kesicu sa bombonama koju je dečak držao u ruci kada je nestao.

Kesica je nađena na dubini od 75 metara, a spasioci nisu mogli da opremu spuste niže.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesanica

    17. januar 2019 | 10:16

    Sta drugo reci do tragedija.I opet je kriv covek.Iskopati bonar od 100 m,a ne obezbediti ga,ravno je ubistvu.Dabogda da gresim,ali sanse da je decak preziveo pad,nemoguce su..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA