≫ 

"Srbija uhapsila čoveka koji je planirao da ubije Putina": I Rusi pišu o sprečavanju atentata na njihovog predsednika

Na jugu Srbije uhapšen je vehabija, pripadnik Islamske države

  • 11

Moskva tajms pod naslovom "Srbija uhapsila čoveka koji je planirao da ubije Putina" prenosi vest o hapšenju čoveka osumnjičenog za planiranje atentata na ruskog predsednika Vladimira Putina tokom njegove posete Srbiji.

Moskva tajms ističe kako Putin danas dolazi u Beograd, gde se očekuje da potpiše nekoliko sporazuma o bilateralnoj saradnji i da se pozabavi tenzijama između Srbije i Kosova.

Dalje se navodi kako je Armin Alibašić (21) uhapšen na jugu Srbije zbog sumnje da je pripremao teroristički napad tokom Putinove posete, pozivajući se na srpske medije i njihove neimenovane izvore.

- Ne isključujem mogućnost da je Alibašić nameravao da aktivira bombu na dan Putinovog dolaska - rekao je nepoznati izvor za srpske medije, a prenosi ruski medij.

Putin će provesti jedan dan u Srbiji Foto: Shutterstock

Takođe, podseća se da je policija u njegovom stanu pronašla oružje i materijal za pravljenje eksploziva, kao i simbole Islamske države.

Moskva tajms ističe da je ISIS teroristička organizacija zabranjena u Rusiji.

Da podsetimo, ranije danas i britanski mediji preneli su da je osumnjičeni planirao teroristički napad za vreme jednodnevne posete Putina Srbiji.

VIDEO: MIG-ovi iz predsedničke pratnje Vladimira Putina nadleću Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    17. januar 2019 | 13:14

    Važno je da se sprečio bilo kakav incident.

  • Marko

    18. januar 2019 | 09:47

    Ne bih bio u njegovoj kozi 😰

  • star

    17. januar 2019 | 13:18

    Sa islamistima nikada nisi na čisto, svaku priliku će iskoristiti da naprave neki haos u zemlji, kao što je ovaj teroriata hteo da izvrši napad na ruskog predsednika Putina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA