≫ 

Detalji saobraćajne nesreće princa Filipa (97): Svedok tvrdi da je krvario i zapomagao dok su ga izvlačili iz automobila (FOTO)

Bakingemska palata je potvrdila da princu nije potrebno bolničko lečenje ali da će se njegovo stanje pažljivo pratiti u narednih nekoliko dana

  • 7

Juče je svet obišla vest da je britanski princ Filip, muž kraljice Elizabete II, doživeo saobraćajnu nesreću. Sve se odigralo u blizini imanja Sandringam, na istoku Engleske, saopštila je Bakingemska palata, prenosi Rojters.

Očevidac koji se zatekao na mestu nesreće pritekao je princu Filipu, vojvodi od Edinburga, a potom je za medije rekao da je imao njegovu krv na svojim rukama. Dodao je: "Hvala bogu pa je nije bilo više".

Roj Vorn je istakao da je pomogao princu Filipu da se oslobodi iz svog prevrnutog automobila, a da je plemić tom prilikom bio dezorjentisan.

On je navodno vikao "moje noge, moje noge", dok su ga izvlačili iz autombila.

Mesto gde se dogodila nesreća Foto: Tanjug/AP

Bakingemska palata je potvrdila da princu nije potrebno bolničko lečenje ali da će se njegovo stanje pažljivo pratiti u narednih nekoliko dana.

- Vojvoda od Edinburga učestvovao je u saobraćajnoj nesreći s drugim vozilom danas popodne. Vojvoda nije povređen. Nesreća se dogodila blizu imanja Sandringam - piše u saopštenju Bakingemske palate.

Roj je rekao da je video kako se vozilo prevrće nakon sudara, dok je prolazio tim putem sa suprugom oko tri sata posle podne. Odmah je rekao svojoj ženi da pozove Hitnu pomoć i policiju.

Princ Filip ima 97 godina i važi za najstarijeg vozača u zemlji Foto: Tanjug/AP

Navodi se da je Bi-Bi-Si izvestio da je princ Filip vozio "rendž rover" i da se drugo vozilo prevrnulo na bok nakon sudara.

Doktor Nik Scriven je rekao da će prinčevo stanje morati da se prati u narednih 24 do 48 sati i da ovo nije mali događaj za nekoga ko ima 97. godina.

Kraljica Elizabeta II i ostatak kraljevske porodice je osetio veliko olakšanje kada su čuli da je princ dobro i da mu ne treba bolničko lečenje.

Nakon ovog događaja se postavlja pitanje da li je mudro ga čovek od 97 godina vozi automobil, bez obzira na to koliko se dobro osećao.

Mediji na licu mesta Foto: Tanjug/AP

On za šest meseci puni 98 godina i veruje se da je najstariji vozač u Velikoj Britaniji. Sigurno je da bi trebao da razmisli o tome da više ne vozi, jer za tim nema ni potrebu.

Ako već sam ne odluči tako, ipak postoji jedna osoba koja bi mogla da mu zabrani da ponovo sedne za volan. To je njegova supruga kraljica Elizabeta II, a pošto su oni u skladnom braku već 71 godinu, čini se da bi vojvoda od Edinburga sigurno poslušao svoju ženu.

U DRUGOM AUTOMOBILU BILA I BEBA

U automobilu marke "kia" sa kojim se juče popodne blizu imanja Sandringam sudario džip "rendž rover" za čijim volanom je bio 97-godišnji princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete Druge, nalazila se beba, a sve se desilo na sporednom putu na kojem nije bilo kamere za merenje brzine.

Mediji su juče izvestili da je drugi automobil sa kojim se princa sudario završio na boku, ali se na danas objavljenim fotografijama sa mesta nesreće vidi manji automobil koji je zaustavljen pred žbunjem iza džipa.

Na delu puta gde se nesreća desila nije bilo kamera za merenje brzine Foto: Tanjug/AP

- Beba je bila pozadi sa muškarcem i zajedno smo izvukli bebu napolje - naveo je Roj Vorn koji je pomogao princu Filipu posle nesreće.

On je rekao da veruje da je jednoj od dve žene koje su učestvovale u sudaru polomljena ruka.

- One su bile veoma potresene i jedna od njih je bila majka deteta koja je bila baš uznemirena - rekao je Vorn.

Tek tada je on otišao do crnog džipa i shvatio da se u njemu nalazi vojvoda od Edinburga, koji je bio zarobljen u vozilu.

VIDEO: I kraljica je zbog Megan prekršila mnoga pravila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    18. januar 2019 | 12:58

    Neverovatno da neko sa 97 god.sedne da vozi taj ili je lud ili mozga nema,vec zamisljam njegove reakcije i reflekse dok vozi i jeza me hvata.

  • Royal

    18. januar 2019 | 13:28

    Treba da ga tuze! Matora konjina. On ugrozava bezbednost i zivot ljudi u saobracaju. Ta beba je mogla da bude ozbiljno povredjena.

  • Branka

    18. januar 2019 | 13:27

    Sta ce deda od 100 godina za volanom ma ko god da je.pa nek je princ koliko god hoce nek sad odgovara za svoje postupke.a posto je princ ima da se izvuce bez ikakve kazne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA