≫ 

Straža sprečila ubistvo Srbina u sudu: Zet ubijenog "kralja Malte" nasrnuo na Bojana jer se smejao na suđenju

Na suđenju je predočeno da je Čmelikovo prezime bilo Mitić

  • 1

Na suđenju Bojanu Čmeliku (35), optuženom da je prošle godine na Malti ubio Huga Hetkutija, milionera i biznismena iz te ostrvske zemlje, svedočio je patolog Darko Babić, takođe poreklom sa ovih prostora.

Patolog Babić je dao iskaz i izložio svoje nalaze, a svedočio je posle lekara koji su pokušali da reanimiraju teško ranjenog biznismena.

Na prethodnom ročištu na Čmelika je pokušao da nasrne Noel Falzon, zet ubijenog biznismena, kome je zasmetalo što se optuženi smeškao u sudnici. Sudska straža ga je sprečila da fizički povredi Čmelika.

Na suđenju je predočeno da je Čmeliko prezime bilo Mitić, i da ga je promenio u martu 2016. godine nepuna tri meseca pre nego što je došao na Maltu.

Tužilaštvo je takođe navelo da je malteška policija podatke o Čmeliku - Mitiću, tražila i od kolega iz Srbije i da su dobili informacije da  optuženi ima istoriju razbojništava, falsifikovanje isprava i nanošenja lakih telesnih povreda.

Bojan Čmelik Printskrin: ONE News Malta TV

Bojan Čmelik je optužen da je u julu 2018. godine nasmrt izbo Huga Hetkutija, u čijem je hotelu ranije radio. Suđenje se nastavlja 23. januara, a Čmileka brani javni pravobranilac.

Ubio "kralja Malte" pred njegovom porodicom

Bojan je svog poslodavca Huga Hetkutija, 6. jula uveče, ispred butik-hotela u Pačevilu, napao tako što mu je prišao, zagrlio ga i dva puta ubo u stomak.

Sve to se odigralo pred brojnim svedocima, a teško povređenom milioneru prva u pomoć pritekla je sestra. Bojan je odmah uhapšen, određen mu je pritvor. Hetkuti je nekoliko puta operisan, ali je uprkos medicinskoj pomoći, preminuo nedelju dana posle ranjavanja.

U prvom momentu, mediji na Malti su pisali da je Bojan plaćeni ubica i da je "po narudžbini" ubio Hetkutija koji je važio za "kralja Malte".

Bojan Čmelik je optužen da je u julu 2018. godine nasmrt izbo Huga Hetkutija Printskrin: ONE News Malta TV

Međutim, kasnije su mediji objavili da je motiv ovog ubistva ipak bio lične prirode. Navodno Bojan je bio iznerviran otkazom koji mu je dao Hetkuti. Naime, "kralj Malte" je jedno veče došao u lokal koji je Bojan obezbeđivao, primetio je da je ovaj bio pripit i rekao je menadžeru da ga odmah otpusti.

Osuđivan zbog razbojništva

Čmelik je u Srbiji je osuđivan zbog razbojništva, ali pod svojim pravim imenom Bojan Mitić. Čmelik, u stvari Mitić, u Srbiji je robijao zbog pljačke, jer je 31. januara 2008. godine oteo oko pet miliona dinara i markice za prevoz Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd u vrednosti od 10 miliona dinara.

Uz pretnju automatskom puškom i pištoljem, razoružali su radnika obezbeđenja, a zatim su uleteli u kombi, uzeli novac i markice, i pobegli.

Navodno Bojan je bio iznerviran otkazom koji mu je dao Hetkuti Printskrin: Youtube/ONE News Malta

Dok je većina članova razbojničke grupe, njih šestoro, među kojima je bila i jedna žena, uhapšeno ubrzo posle pljačke, Bojan je tada uspeo da umakne policiji.

Međutim, i on je uhapšen posle nekoliko godina, osuđen je za tu pljačku, a iz zatvora je izašao 2016. godine.

VIDEO: Tri dana neprestane akcije srpskih policajaca: Kako su hapsili dilere i pljačkaše banki, zaplenili gomilu oružja i droge

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA