≫ 

Prevremeno rođena beba umrla od opekotina, nakon što su je lekari stavili pod improvizovani inkubator (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Stravična smrt novorođenčeta odigrala se u Bolivijij

  • 1

Prevremeno rođena beba preminula je od posledica opekotina koje je zadobila u improvizovanom inkubatoru u bolnici u Boliviji.

Siroto dete majka (15) rodila je u 32. nedelji trudnoće. Zbog toga što je na svet stigla pre termina, beba je morala u inkubator, no nijedan nije bio slobodan. Zato su zaposleni bolnice "Naša gospa od Rozarija" odlučili da naprave jedan od jakih svetala. 

- Rekli su mi da nema mesta ni u drugim medicinskim ustanovama i da će napraviti oni nešto. Posle sam videla da je njegova majušna ruka bila je crna od opekotina. Rekli su nam da je uralo od bola. Rekli su nam da su ga ta jaka svetla spalila - rekla je majka ovog dečaka, dok je jedva uspevala da se sabere od tuge.

Kada su lekari primetili povrede, poslali su dete u drugu bolnicu, ali i ona je bila puna. Novorođenče je poslato u treći medicinski centar, ali je navodno umrlo pre nego što su lekari uspeli da se postaraju za njega.

Slučaj je potresao Boliviju i bolnica, ali i ceo zdravstveni sistem, trenutno su pod lupom istražitelja zbog nesavesnog lečenja.

VIDEO: Žena pronašla i spasla tek rođenu bebu iz kanalizacije

(Telegraf.rs/Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јелена

    23. januar 2019 | 05:12

    Сачувај Боже. Код њих још горе него код нас.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA