≫ 

Srpkinja (23) koja je brutalno ubila bebe blizance osuđena na 2 godine i 10 meseci zatvora u Švajcarskoj: U ćeliji će provesti samo godinu dana

Švajcarsko tužilaštvo tražilo je samo osam godina zatvora za Srpkinju, dok je odbrana zahtevala uslovnu kaznu od 20 meseci za probni period od tri godine

  • 44

Srpkinja (23), poznatija pod imenom "Jelica S.", koja se danas našla pred krivičnim sudom u Lucernu u Švajcarskoj zbog optužbi da je ubila tek rođene blizance, osuđena na dve godine i 10 meseci zatvora. Od toga, ona će morati samo godinu dana da provede iza rešetaka, a posle će biti puštena na uslovnu slobodu od 22 meseca.

Švajcarsko tužilaštvo tražilo je samo osam godina zatvora za Srpkinju, dok je odbrana zahtevala uslovnu kaznu od 20 meseci za probni period od tri godine.

Mlada Srpkinja, čije ime nije navedeno, optužena je da je 10. decembra 2015. godine ubila tek rođene blizance u Lucernu. Ona se porodila sama u svojoj kući u sedmom mesecu trudnoće, a od i sestre, sa kojima živi u kući, sakrila je da joj je porođaj počeo.

Napunila je kadu vodom i na internetu gledala kako treba da se porodi sama. Nakon što je rodila prvu bebu, dečaka, otišla je u podrum kuće i bebu, svom snagom, udarila o zid, pa o pod. Dečak je od stravičnih povreda preminuo. Više od 30 sati kasnije ponovo je legla u kadu i rodila drugo dete. Ono je preminulo brzo posle toga. Njegovo telo sakrila je u korpi za veš, a telo prvorođenog dečaka u plišanoj igrački, roze medvedu.

Nju je nekoliko meseci pre porođaja ostavio otac blizanaca Foto: Privatna arhiva

Šokantan zločin otkriven je kada je devojci pozlilo usled obilnog krvarenja, a kada su je odveli u bolnicu, doktori su odmah znali da se porodila. Alarmirali su policiju koja je ubrzo upala u njenu kuću i pronašla mrtve blizance.

NAUČILA DA SE NOSI SA "NEŽELJENIM ROĐENJIMA"

Uhapšena je i nakon 63 dana u pritvoru, priznala je zločin, ali se danas na suđenju pravdala da ne zna kako se osećala kada je to uradila, kao i da "ne zna šta joj se motalo po glavi".

Tužilac je danas rekao kako je ona, pošto je odrasla na farmi u Srbiji "tamo naučila kako da se nosi sa neželjenim rođenjima".

On je u završnoj reči insistirao da Srpkinja nije naivna.

- Optužena ima dva lica. Ona je naivna, ali i proračunata. Lagala je nekoliko puta vlasti i prilagođavala svoje izjave - istakao je on i dodao da "zahteva zatvorsku kaznu od osam godina robije".

VIDEO: Snimak trenutka otvaranja zamrzivača u kome je pronađeno 13 mrtvih beba u Kraljevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natasa

    30. januar 2019 | 17:54

    Smučilo mi se dok sam čitala!!! Kakve spodobe postoje ne mogu da verujem!

  • DARKO 100%

    30. januar 2019 | 17:54

    Da se vidi slika bar da se covek ne zatrci i ozeni je, mislim sta ce mi zena takve energije i samim tim delom sto je uradila morala bi otici u crkvu i moliti se za oprost greha

  • Marina

    30. januar 2019 | 19:59

    Mlada Srpkinja pa mlada Srpkinja.... ime i prezime na javnu tablu! Da se vidi kojo je monstrum ona!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA