• 3

Pompeo zahteva da venecuelanska vojska prestane da blokira pomoć SAD: Maduro zaustavlja brodove i kamione

Države očajnički pokušavaju da pomognu stanovništvu, tvrdi državni sekretar SAD

  • 3

Vašington je obećao humanitarnu pomoć južnoameričkoj zemlji u krizi nakon priznavanja samoproglašenog privremenog predsednika Huana Guaido. Predsednik Venceuele Nikolas Maduro to naziva političkim trikom i izgovorom za invaziju.

- Venecuelancima očajnički treba humanitarna pomoć. SAD i druge države pokušavaju da pomognu, ali vojska Vencuele, pod nalogom Madura blokira pomoć kamionima i brodovima - napisao je državni sekretar SAD-a Majk Pompeo na Tviteru.

On je dalje naveo da Nikolas Maduro mora da dozvoli da humanitarna pomoć stigne do stanovništva.

Guaidova administracija 4. februara najavila je da će održati međunarodnu konferenciju 14. februara kako bi zatražili hitnu humanitarnu pomoć.

Guaido je proglasio sebe privremenim predsednikom 23. januara. Maduro ga u međuvremnu naziva marionetom SAD-a i optužuje Vašington, koji je objavio da su svi odgovori na krizu u opticaju, da je organizovao puč u Venecueli.

(M.Ro./Sputnik news)

Komentari

  • Saša....

    Isto kao I kod nas,prvo dovedu jedan narod do siromaštva I bede,a onda šalju humanitarnu pomoć tom istom narodu.nevidjen cinizam u istoriji covecanstva...

  • Milorad Vujicic

    Nek se America razoruza i povuce sa Kosova i Evrope i nek prestane pljackati po svetu pa ce time pomoci svima ukljucujuci Venecuelane.

  • Mihajlo

    E Ameri sad vidite ko je Gazda u Venecueli. Maduro ili ovaj vaš pion

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima