Deda Mraz iz tržnog centra uhapšen zbog serijskih ubistava: Muškarce davio i kasapio njihova tela, uhvaćen posle 8 godina (FOTO)

Većina njegovih žrtava bili su imigranti sa Bliskog istoka ili iz južne Azije

  • 2

Kad je policija iz Toronta krenula u akciju hapšenja čoveka osumnjičenog da je serijski ubica, pronašli su muškarca vezanog za krevet. Živog. Pretražili su kompjuter osumnjičenog u potrazi za dokazima. Pronašli su osam foldera nazvanih po osam različitih muškaraca. Svaki folder sadržao je fotografije muškaraca - nekih živih, nekih mrtvih - golih tela u krznenim kaputima ili sa nezapaljenim cigarama u rukama.

Bio je tu i deveti folder, označen imenom muškarca na krevetu.

Sa ovim informacijama javnost je upoznao tužilac tokom suđenja Brusu Mekarturu (67), koji je muškarce mamio u svoj dom, davio ih i kasapio, navodi CNN, prenoseći CTV News.

Mekartur žrtve silovao, davio i kasapio njihova tela, Foto: Tanjug/AP

On je 29. januara priznao da je kriv za osam tačaka prvostepenih ubistava i za smrti Endrjua Kinsmana, Selima Esena, Madžida Kajhana, Soruša Mahmudija, Dina Lisovika, Skandaradža Navaratnama, Abdulbašira Faizija i Kirušna Kumara Kanagaratnama.

Mekartur je ostatke tela odlagao u baštenske saksije, a potom zakopavao u kanjonu, odmah pored imanja gde je držao alat za svoj baštovanski posao. On je bio pod prismotrom policije i uhapšen je 18. januara 2018. godine, kada je doveo još jednog muškarca u stan. Mekartur, koji je takođe radio kao Deda Mraz u tržnom centru, uhapšen je tada i optužen za dva ubistva.

Brus Mekartur, Foto: Facebook

Nove optužnice su dodavane kako je istraga protiv njega tekla. Većina njegovih žrtava bili su imigranti sa Bliskog istoka ili iz južne Azije. Neki su bili homoseksualci. Većina žrtava imala je karakteristike zbog kojih je zločine bilo teško uočiti, nisu imali stalnu adresu ili su krili svoju seksualnu orijentaciju.

Optužnica ga tereti da je prvu žrtvu, Skandaradža Navaratnama, ubio u septembru 2010. godine. Pošto je nestala njegova poslednja žrtva u junu 2017. godine, Endrju Kinsman, policija je počela da istražuje Mekartura.

Mesto gde su pronađeni ostaci ubijenih, Foto: Tijana Martin

Njegove žrtve su bile vezane i seksualno napastvovane. Na nekim fotografijama prikazano je i oružje ubistva, metalna šipka sa kanapom koju je Mekartur koristio da davi žrtve.

Suđenje se nastavlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA