≫ 

Maduro demonstrira silu: Počele najveće vojne vežbe u istoriji Venecuele (FOTO) (VIDEO)

Venecuelanska vojska se bez lažne skromnosti može stvrstati u jednu od najmoćnijih

  • 7

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je proglasio početak najvećih vojno-civilnih vežbi „Dvesta godina Angosture 2019“ u istoriji te zemlje, u kojima će učestvovati pripadnici redovne vojske i rezervisti.

Uoči početka vojnih vežbi predsednik je stigao u državu Mirandu, koja se nalazi u blizini Karakasa, gde je izvršio inspekciju vojne tehnike, uključujući raketne sisteme ruske proizvodnje.

Vojne vežbe će se održati od 10. do 15. februara. Kako je ranije saopštio Maduro, one će biti najveće u istoriji Venecuele.

Maduro je otvorio vojne vežbe Foto: Profimedia/AFP

Petnaestog februara 1819. godine na Kongresu u Angosturi na inicijativu Simona Bolivara Venecuela je proglasila nezavisnost od Španije.

Iako venecuelanska vojska možda i nije jedna od najbrojnijih armija na južnoameričkom kontinentu, kada je reč o vojnoj tehnici i naoružanju može se, kako ocenjuju analitičari, bez previše skromnosti svrstati u jednu od najmoćnijih. Glavni adut je avijacija, na čelu sa ruskim višenamenskim lovcima Su-30MK2V.

Venecuelanska vojska spada među najjače na svetu Foto: Profimedia/AFP

Većina kopnene tehnike venecuelanske vojske je ruskog porekla, a osovinu armije čine 92 tenka T-72B1V i 123 jedinice ruskih modernizovanih amfibijskih borbenih vozila pešadije BMP-3M sa ojačanom konstrukcijom, kao i sa ugrađenim najnovijim sistemom za nišanjenje.

Pogledajte video:

VIDEO: Da li je američki zvaničnik slučajno otkrio plan za invaziju na Venecuelu?

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    11. februar 2019 | 10:12

    Ne mogu da verujem, pravi istu gresku kao i Sadam Husen rahmetli.

  • Nikolas

    11. februar 2019 | 10:08

    NA ZALOST MADURO NISTA NECE MOCI DA URADI PROTIV AMERA I MALIH AMERA JER NE POSEDUJE NUKLEARNO ORUZJE !!!!!!

  • haj

    11. februar 2019 | 10:40

    Toje politika rusije i amerike svesu te zemlje stradale jedne podrzava rusija jedne amerika sve u dogovor izmedju sebe se dogovore takotije i sa kosovom jedna podrzava druga ne doke ce ovaj narod svatit da oni imaju svoje interese ne interesuje rusiju srbija ni ameriku kosovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA