≫ 

Starica (100) preživela holokaust, a onda je heroinski zavisnik mučki ubio na ulici zbog siće (VIDEO)

Umrla je od upale pluća u bolnici, a to stanje je bilo izazvano povredama koje je zadobila u napadu

  • 2

Heroinski zavisnik proglašen je krivim zbog ubistva 100-godišnje Sofije Kačan, koja je preminula nakon što joj je slomio vrat prilikom krađe njene torbice.

Artur Vaskievic je napao Sofiju na ulici u maju prošle godine, a porota ga je jednoglasno proglasila krivim za ubistvo iz nehata i pljačku posle samo dva sata većanja, piše britanski "Telegraf".

Optuženi nije pokazivao nikakve emocije u sudnici u okrugu Derbi.

Artur je napao staricu za samo 20 funti koje su mu falile da bi kupio heroin Foto: Police

Obraćajući se poroti, sudija je rekao: - Kazna će neizbežno biti dugotrajna zatvorska kazna. To dobro zna gospodin Vaskievic.

Sofija Kačan, rođena u Poljskoj, koja je preživela nacistički logor tokom Drugog svetskog rata, pretrpela je višestruke povrede, uključujući prelom vrata i jagodice, kada ju je napao na ulici u Normantonu. Umrla je od upale pluća u bolnici 6. juna, a to stanje je bilo izazvano povredama koje je zadobila u napadu.

Vaskievic je snimljen bezbednosnim kamerama kako usporava automobilom kada je ugledao staricu. Napao ju je jer mu je hitno bilo potrebno 20 funti kako bi kupio heroin od dilera.

Pretukao ju je i bacio na zemlju, uzeo novac iz tašne, pa seo u kola i odvezao se odatle, ostavivši povređenu ženu na ulici.

Policija je uhapsila Vaskievica, koji je takođe rođen u Poljskoj, nakon što je njegov otisak prsta nađen na jednom računu u njenoj tašni koju je bacio na put. Pobegao je iz grada i sakrio se ispod kreveta u majčinoj kući u Londonu kako bi pokušao da izbegne hapšenje.

Njegove komšije kažu da je toliko očajnički tražio novac da je bio spreman da proda i svog psa.

Prijatelji Zofije Kačan kažu da se ona u bolnici molila za dušu svog napadača.

- Molila je za oproštaj svom ubici - rekla je Anja Skritek, njena prijateljica, koja ju je našla na ulici nakon napada.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    15. februar 2019 | 15:49

    Prezivis logor I na kraju te ubije dripac. Strasno.

  • Viki

    18. februar 2019 | 19:11

    Baka je bas bila vitalna. Znam vise onih koji su preziveli logore a ziveli preko sto godina. Ko zna koliko bi ona jos zivela. Malo je onih i trideset godina mladih koji tako lako koracaju. Inace, kod nas ovaj tip ne bi bio osudjen za ubistvo jer umiranje od posledica prebijanja se ne smatra ubistvom u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA