Vatikan u strahu od nove knjige koja otkriva šokantne detalje: 80 odsto sveštenika ima seksualne sklonosti

Iako knjiga ne povezuje homoseksualnost sa seksualnim zlostavljanjem dece, Martel u knjizi opisuje da su pojedini sveštenici učeni da ne osuđuju zlostavljanje i samim tim su pojedine žrtve seksualnih napada i po nekoliko decenija ćutale o torturama kroz koje su prolazile

  • 1

Prema detaljima iz šokantne knjige koja će biti objavljena sledeće sedmice, neki od najstarijih klerika u Rimokatoličkoj crkvi, koji su glasno napadali homoseksualnost, i sami su imali sklonost prema muškarcima.

Naime, 80 odsto sveštenika koji deluju u Vatikanu ima homoseksualne sklonosti.

Međutim, to ne podrazumeva da su oni bili nužno seksualno aktivni, tvrdi se u knjizi originalnog naziva "In the Closet of the Vatican", koja tek treba da bude objavljena, piše B92.

Knjiga od 570 stranica, koju je francuski novinar i pisac Frederik Martel pripremao četiri godine, "zapanjujuća je priča o korupciji i licemerju u srcu Vatikana", navodi se u opisu njenog izdavača.

Naime, sledeće srede knjiga se objavljuje na osam svetskih jezika u 20 zemalja, što se podudara s danom otvaranja velike konferencije u Vatikanu o seksualnom zlostavljanju, na koju su pozvani biskupi iz celog sveta.

Autor je otkrio da su neki homoseksualni sveštenici prihvatili svoju seksualnost i da su pojedini držali u tajnosti svoju seksualnu orijentaciju, dok su se drugi povremeno viđali, izlažući se riziku.

Međutim, neki su celog života poricali svoju seksualnu sklonost, navodi se u knjizi.

Iako knjiga ne povezuje homoseksualnost sa seksualnim zlostavljanjem dece, Martel u knjizi opisuje da su pojedini sveštenici učeni da ne osuđuju zlostavljanje i samim tim su pojedine žrtve seksualnih napada i po nekoliko decenija ćutale o torturama kroz koje su prolazile, prenosi Gardijan.

(Telegraf.rs/Sputnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    15. februar 2019 | 18:36

    Ma dal je moguće. Valjda svaki čovek ima te pretenzije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA