≫ 

Valerija je okačila ovaj selfi, pa pronađena mrtva u koferu: Jedan detalj s fotke ključan je u rešavanju zločina (FOTO)

"Mama, upravo imam napad panike, znaš da se brinem za svoj život"

  • 1

Valerija Rejes iz Njujorka može se videti nasmejana na opuštenom selfiju i ne sluteći da će baš ta fotografija pomoći u razrešavanju njenog misterioznog ubistva.

Selfi je nastao februara prošle godine u jednoj njujorškoj apoteci. Čovek koji se našao na fotografiji pored dvadesetčetvorogodišnje devojke je Havijer Da Silva Rohas, njen bivši dečko. 

Baš on je najvažniji detalj na fotografiji, koji je pomogao u otkrivanju ubistva.

Prema sudskim dokumentima, Njujork Post izvestio je da je majka žrtve rekla da su oni raskinuli pre oko godinu dana, baš u vreme kada je nastao ovaj selfi, a uvbrzo je Valerija nestala.

Neposredno pre nego što je nestala, Rejes je ispričala majci kako ne strahuje od bivšeg dečka, ali da ima osećaj da je neko prati.

"Neko će me ubiti" ispričala je ona svojoj majci Normi Sančes noć pre nego što je nestala.

Majka je pokušala da je smiri, jer je Rejes patila od depresije i napada panike. Upitala ju je da li je neko u njenoj kući, ali Rejes nije precizirala na koga je mislila.

"Mama, upravo imam napad panike, znaš da se brinem za svoj život", citirala je majka ćerkine reči.

Ona je dodala i da predoseća da bi neko mogao da upadne u stan i da je povredi.

Jedan od radnika pronašao je narandžasti kofer u blizini granice sa susednim Konektikatom. Unutra je bila spakovana Rejes, vezanih ruku i nogu. Stvar je bila još bizarnija kada je radnik neovlašćeno fotografisao njeno telo i mesto zločina.

Havijer Da Silva Rohas, njen bivši dečko, uhvaćen je kada je u ponedeljak pokušao da podigne 1.000 dolara. Policija veruje da je upravo on počinio ovaj zločin: vezao joj je ruke i noge, stavio traku na usta, spakovao u kofer i izbacio je na auto-put.

On je priznao da je sakrio leš, ali je tvrdio da je Rejes preminula 29. januara, kada su imali seks. On je optužen za otmicu koja je rezultirala smrću, ali ne i za ubistvo.

Njegovo hapšenje usledilo je nakon opsežne istrage, saopštila je policija.

(Telegraf.rs/News.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    16. februar 2019 | 13:25

    Svejedno sto nije optuzen za ubistvo mada njegova prica ne pije vodu. U tom Zasto bi je vezao i jos zapusio usta ako je vec bila mrtva? Ionako ce dobiti dozivotnu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA