≫ 

Drama na protestu u Parizu: Automobil uleteo u masu i oborio nekoliko pešaka, ima povređenih (VIDEO)

Francuska policija je prethodno bacila suzavac na demonstante

  • 0

U toku protesta "žutih prsluka" na ulicama Pariza, koji se održavaju 14. vikend zaredom, došlo je do tragedije. Automobil je neko vreme išao pored demonstranata, da bi u jednom trenutku putnik otvorio vrata kako bi viknuo na okupljene. Vozač je tad ubrzao i projurio kroz masu. Nekoliko osoba je oboreno na zemlju, a najmanje troje povređeno.

Francuska policija u više navrata je danas bacila suzavac, kada su neki od učesnika protesta "žuti prsluci" pokušali da skrenu sa odobrene maršute, dok su drugi prevrtali velike kante u potrazi za flašama koje bi mogli da upotrebe kao oružje.

Marš je počeo kod Trijumfalne kapije, odakle su učesnici prošli ulicama u kojima se nalaze butici "visoke mode", a potom i studentskim kvartovima.

Proteste, koji su počeli zbog povećanja poreza na gorivo, a prerasli u masovni pokret protiv predsednika Emnauela Makrona i njegove politike, obeležilo je nasilje.

Kako napomminje AP, ankete i sve manji broj okupljenih na protestima pokazuju da opada podrška javnosti demonstracijama, koje su često prerastale u šokantno nasilje između demonstranata i policije.

Prošle nedelje u sukobima sa policijom jedan demonstrant je izgubio deo šake.

Američka agencija ističe da je jedan od protesta, koji je zakazan za kasnije danas, organizovan kako bi se osudio antisemitizam, nakon nedavnih antisemitskih vandalskih napada, koji su doveli do porasta zabrinutosti u zemlji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA