Zaev i Cipras dobili nagradu na Minhenskoj konferenciji kao priznanje za Prespanski sporazum

Njima je pripala glavna nagrada tog skupa - "Evald Fon Klajst".

  • 2

Premijerima Severne Makedonije i Grčke Zoranu Zaevu i Aleksisu Ciprasu sinoć je na svečanoj večeri, u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, uručena glavna nagrada tog skupa - "Evald Fon Klajst". 

Nagrada je dodeljena kao priznanje za potpisivanje Prespanskog sporazuma kojim se Skoplje obavezalo da promeni ime države u Severna Makedonija, a Atina da neće blokirati severnomakedonski put ka NATO i EU.

Prethodno je bila održana zajednička diskusija o Severnoj Makedoniji i Grčkoj na kojoj su kao glavni panelisti učestvovali premijeri Zoran Zaev i Aleksis Cipras.

Domaćin svečane večere bio je premijer Bavarske Florijan Herman.

Predsedavajući Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, nemački diplomata Volfgang Išinger, na svom tviter nalogu je, povodom dodeljivanja nagrade Zaevu i Ciprasu, napisao da je razrešenje spora oko imena primer koji pokazuje da su rešivi čak i oni problemi koji izgledaju nerešivi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    17. februar 2019 | 08:41

    EVALD FON KLAJST NAGRADA !!!! BRAVO !!! BRAVO!!! BRAVO !!! A DALI JE I POROSENKO DOBIO NEKU NAGRADU SA ZAPADA JER SVI TAKVI SU ZASLUZNI ZA SLABLJENJE PRAVOSLAVLJA I RAZJEDINJENIST PRAVOSLAVNE CRKVE I NARODA!!! BRAVO!! ULAZE U NATO DABI SUTRA PUCALI NA PRAVOSLAVNU RUSIJU I KINU -DRZAVU SA 5000GODINA STAROM KULTUROM!!

  • Linz

    17. februar 2019 | 11:30

    Dobili nagradu u jos vece rasturanje YU teritorija i ozivljavanja 4 raiha koji nikad nije zamro od strane fasista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA