≫ 

Srbin uhapšen na Haitiju radio kao obezbeđenje u Americi: Šuška se da je bio angažovan kao plaćenik za razbijanje demonstracija (VIDEO)

U policiji zvanično nisu hteli da otkriju pravi razlog njihovog hapšenja

  • 0

Danilo Bajagić (37) uhapšen je zajedno sa još šestoro stranih državljana u Haitiju zbog posedovanja arsenala automatskog oružja i protiv njih je podignuta optužnica za "zločinačko udruživanje", saopštila je policija Haitija.

Kako prenose opozicioni mediji sa Haitija, ovi plaćenici bili su angažovani da razbiju antivladine proteste u glavnom gradu.

Beograđanin Danilo B. priveden je u centru Port-o-Prensa, a sudeći prema njegovom Linkedin profilu, radio je u kompaniji K17, koja se bavi obezbeđenjem u Vašingtonu.

Kako je naveo na svom profilu, u ovoj firmi se zaposlio 2012. godine, a prošle godine je postavljen za supervizora. Firma se inače bavi obezbeđenjem velikih kompanija, ali i međunarodnih institucija, a naveo je i da je prošao obuku za specijalce.

Inače, svi njegovi profili na društvenim mrežama su posle hapšenja nestali, odnosno najverovatnije su isključeni. Za sada nije poznato kako je do toga došlo, budući da ih od juče drže zatvorene.

Na osnovu njegovog Instagrama može se zaključiti da je ljubitelj ekstremnih sportova. Objavljivao je slike sa ronjenja, skokova s padobranom, a voli i da vozi snoubord i brze motore.

- Privedena je grupa od osam muškaraca, među kojima pet Amerikaca, jedan Srbin, jedan Rus i jedan Haićanin. Optuženi su za nezakonito posedovanje oružja i zločinačko udruživanje - navela je policija.

 

Grupa je privedena u nedelju uveče na jednom policijskom kontrolnom punktu kod Centralne banke Haitija. U policiji zvanično nisu hteli da otkriju pravi razlog hapšenja plaćenika.

- Proverom bankovnog računa jednog od osumnjičenih Amerikanaca, utvrđeno je da je nekada bio oficir u američkim marincima. Centralna uprava sudske policije će preuzeti dalju istragu - izjavili su zvaničnici policije.

Sa druge strane, opoziciono nastrojeni mediji, tvrde da su uhapšeni plaćenici zapravo bili zaduženi za razbijanje demonstracija.

- Oni su ranije sa crnim "fantomkama", pretvarajući se da su haićanski policajci, presretali i zastrašivali nenaoružane demonstrante, koji zahtevaju ostavku predsednika Haitija Žovenela Moizea - naveli su ovi mediji.

(Telegraf.rs/Kurir.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA