≫ 

Plaćenog ubicu sa Banovog brda traže i Amsterdam i Budimpešta: Prošle godine hladnokrvno likvidirao još dve žrtve (FOTO) (VIDEO)

Holandska policija opisala je Dera kao čoveka visokog 1,60 metara sa obrijanom glavom, a pretpostavljaju da je koristio lažni identitet

  • 0
Caba Der, kriminalac, Amsterdam Foto: opsporingverzocht.avrotros.nl

Čaba Der (38), osumnjičen da je 5. januaru na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića (37), još izmiče pravdi, a traži se i zbog ubistava muškarca u Amsterdamu u julu prošle godine i u Budimpešti u septembru, izjavila je policija Holandije.

Kako su izjavili, Der je plaćeni ubica sa mađarskom i srpskom nacionalnošću.

Policija veruje da je Der stigao u Holandiju oko 8. jula, a onda je tri nedelje kasnije počinio ubistvo u jednom italijanskom restoranu u Amsterdamu.

I dalje izmiče pravdi Foto: politie.nl

Ušao je u restoran obučen kao izgubljeni turista i upucao žrtvu u glavu, prenose holandski mediji.

Njegovo lice jasno se vidi na snimcima nadzorne kamere, a na mestu zločina pronađeni su i tragovi njegove DNK.

Žrtva, 62-godišnji muškarac, imao je kriminalni dosije, a on je nakon pucnjave prevezen u bolnicu, gde je preminuo.

Holandski mediji podsećaju da je Der osuđen na zatvorsku kaznu u Srbiji 2004. godine zbog ubistva. Pušten je iz pritvora u februaru 2017. godine.

Holandska policija želi da razgovara sa svima koji su imali kontakt sa njim Foto: politie.nl

Policija je saopštila da bi razgovarala sa svakim ko je imao kontakt sa Derom od 8. do 30. jula, kada se desilo ubistvo.

Opisali su ga kao čoveka, visokog 1,60 metara sa obrijanom glavom, a policija pretpostavlja da je koristio lažni identitet.

Da podsetimo, 5. januara ove godine usred bela dana na Banovom Brdu ubijen je Nebojša Marković. Osumnjičeni Der je identifikovan na osnovu snimka video-nadzora na zgradi u Ulici Rajka od Rasine ispred koga je hladnokrvno pucao i usmrtio Markovića. Na mesto zločina saučesnik ga je dovezao belim "puntom", kojim je posle ubistva i pobegao.

Ovaj profesionalni ubica je odranije poznat policiji, jer je još 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Tom ubistvu je prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu.

Čaba Der poreklom je iz Čantavira, kod Subotice, a prvo je bio sitan lopov, koga su u Kazneno popravnom zavodu Sremska Mitrovica, preobrazili u plaćenog ubicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA