≫ 

Bivši direktor FBI veruje da je Tramp ruski tajni agent: Amerikanci u sve većoj panici zbog Rusa (VIDEO)

Mekejb je ranije izjavio da je Tramp više verovao Putinu, nego američkoj obaveštajnoj službi

  • 2

Endru Mekejb, bivši v.d. direktor FBI, rekao je da veruje da je moguće da je predsednik SAD Donald Tramp tajni ruski agent, prenosi Dejli Mejl.

Anderson Kuper iz CNN je Mekejba u utorak uveče pitao, da li veruje da bi predsednik mogao da bude rusko sredstvo.

- Mislim da je to moguće. Mislim da smo zbog toga započeli našu istragu i veoma me zanima da vidim šta je to Robert Miler zaključio - odgovorio je Mekejb.

On je tokom intervjuu ponovo uputio oštre reči na Trampov račun. Istu retoriku je koristio i tokom nedavne turneje kada je promovisao knjigu.

- Ovaj predsednik potkopava sprovođenje zakona, kao i ulogu naše obaveštajne službe. Negativno utiče na muškarce i žene u FBI, kao i na sve obaveštajne agencije, na njihovu sposobnost da zaštite ovu zemlju - rekao je Mekejb.

Mekejba je prošle godine otpustio tadašnji državni tužilac Džef Sešns, koji je kao razlog naveo "njegov nedostatak iskrenosti" tokom istrage oko mejlova Hilari Klinton i curenju informacija u javnost.

On je utorak rekao da je federalna policija verovala u mogućnost da Tramp radi u ime Rusije, pa je zato biro otvorio istragu protiv njega 2016. godine.

Imali smo informacije koje su nas navele da verujemo da postoji opasnost za nacionalnu bezbednost - u ovom slučaju da predsednik može da bude pretnja nacionalnoj bezbednosti SAD - rekao je Mekejb.

On je dodao da je moguće da je Tramp radio u ime Rusije tokom prvih dana svoje administracije.

Sa druge strane juče se oglasio i Tramp koji je optužio Mekejba i zamenika ministra pravde Roda Rozenstina da su nameravali da ga smene.

Tramp je u intervjuu za Si-Bi-Es (CBS) rekao da su oni "po svemu sudeći planirali veoma ilegalno delo" prilikom razgovora o ustavnim načinima da ga uklone sa vlasti 2017. godine, prenela je agencija AP.

VIDEO: Putin poklonio fudbalsku loptu Trampu, a ovaj je dobacio Melaniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    20. februar 2019 | 16:02

    Зна Трамо да извештаји америчких служби немају никакве сличности са стварним стањем на терену. Признали су да Ирак није имао оружје за масовно уништење а то је био повод напада и уништење државе чији становници и даље пате. Јел неко одговарао ... НЕ!?

  • Balkan

    22. februar 2019 | 10:29

    Ovo vec postaje ozbiljno mislim da je vreme da Laza otvori posebno odeljenje i da im pruzimo pomoc, jer ovo nije nista drugo nego neka vrsta fobije i straha od imaginarnog. Opasno po okolinu a i samog bolesnika. Ziveli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA