≫ 

Mlada političarka se uselila u luksuzni stan, a u kampanji se borila protiv bogatih!

Aleksandrija je od januara ove godine jedna od predstavnica Demokrata u Predstavničkom domu Kongresa

  • 13

Aleksandrija Okasio Kortes, predstavnica demokrata u Predstavničkom domu Kongresa, preselila se u luksuznu stambenu zgradu u Vašingtonu, prenosi Dejli Mejl.

Mnogima se ova vest nije dopala, pa su jedva dočekali da iskritikuju Aleksandriju. Njenu kampanju za Kongres su pojedinci ocenili kao socijalističku, a sada je ova devojka dobila priliku da živi u stanu koji inače ne bi mogla da priušti.

Okasio sada zarađuje 174.000 dolara godišnje, pa je odlučila da svoja nova sredstva iskoristi da se preseli u deo Vašingtona koji je omiljen među osobljem Donalda Trampa.

Magazin Forbs je prošle godine proglasio vašingtonsko naselje Nejvi Jard jednim od 12 najboljih na svetu. U njemu se nalazi Nacionalni park, brojne vinarije, pivnice, otmeni restorani i slično.

Aleksandrija važi za političku zvezdu u usponu Foto: Tanjug/AP

U okviru ovog bogatog naselja je i Jard Park, smešten na obali reke, mesto gde se drže koncerti na otvorenom, treninzi, gde postoje restorani, kao i specijalizovane radnje. U tom području se takođe gradi i fudbalski teren. U kraju se nalazi i Hol Fuds market, koji je u vlasništvu Amazona, kompanije protiv koje se Aleksandrija javno zalagala.

U četvrtak uveče je primećena kako kupuje u pomenutom marketu u svom kraju, prenosi Politico.

Inače, ona se proslavila kada je Amazon objavio da neće graditi drugo predstavništvo u Kvinsu u Njujorku, budući da se ona upravo borila za takvu odluku Amazona.

Čim je osetila uspeh nad Amazonom, na Tviteru je objavila da su Njujorčani i njihovi susedi pobedili korporativnu pohlepu te kompanije, radničku eksploataciju i moć najbogatijeg čoveka na svetu.

Ali to je očigledno ne sprečava da i sama koristi usluge pomenute kompanije, što svetski mediji sada oštro kritikuju, pošto njena dosadašnja politička kampanja je išla u drugom pravcu.

Ona je sada jedan od demokratskih predstavnika u Kongresu Foto: Tanjug/AP

Naime, u junu prošle godine pobeda je Džoa Krovlija, što je šokiralo demokratski establišment.

Tada je govorila da zarade ne prate rast ostalih troškova kao što je na primer cena dvosobnog stana u Njujorku, koja je porasla za 80 odsto. Istakla je da to dovodi do agresivnog ekonomskog raseljavanja zajednica, koje su oduvek bile tu.

Zato se zalagala za dostupnost stambenog prostora, što je bila glavna tema kampanje za ovu zvezdu demokrata.

KAKO SE NASELJE NEJVI JARD NAŠLO U SREDIŠTU SKANDALA

Naselje Nejvi Jard  se tokom 2008. godine našlo u centru spora kada se isticalo da Najvi Jard podstiče da se bogati milenijalci nasele, a da se manjine isele sa ovog područja.

Aleksandrija je kritikovala lobiste koji se zalažu za povećanje troškova stanovanja.

- Moramo da rabijemo lobiste luksuznih nekretnina i da odbranimo način života radnih ljudi - rekla je ona.

Mnogi ističu da je Aleksandrija sada zaboravila šta je govorila u kampanji, pošto njena nova zgrada ima dve prostorije za masažu, mušku i žensku saunu, zatvoren bazen, bazen na krovu sa pogledom na Kapitol, biciklistički studio, salon sa kaminom i klavirom...

Mnogi joj zameraju na koracima koje je preduzela kada je ušla u Predstavnički dom Foto: Tanjug/AP

Cene stanova se kreću od 1.840 dolara, trosoban stan košta 5.200 dolara. Cena stana srednje veličine u Vašingtonu košta oko 2.700 dolara.

Kada je u novembru saznala da će ući u novi saziv Predstavničkog doma, Aleksandrija se zabrinula kako će sebi da priušti stan u Vašingtonu.

- Tri meseca ću biti bez plate, pre nego što postanem član Kongresa. Kako da sebi priuštim stan. Te male stvari su zaista veliki problem - istakle je ona tada.

Žalila se na svoj status osobe radničke klase, koja pokušava da uspe u glavnom gradu. Sada kada zarađuje 174.000 dolara godišnje ona spada u višu srednju klasu, pa mnogi misle da sada razmišlja u malo drugačijem pravcu.

Fotografije ovog naselja i zgrade pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Era

    22. februar 2019 | 09:44

    Glasaci su ovce koje pruzaju pojedinciima luksuuan zivot i onda se pitaju kako uzivaju tako

  • Zoran

    22. februar 2019 | 08:21

    Svi politicari su isti kad se domognu vlasti gledaju sto vise da napune dzepove dok ne budu smenjeni

  • Јасмина

    22. februar 2019 | 14:28

    Прорачуната жена...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA