≫ 

Japanski ministar zakasnio samo tri minuta, pa se našao na udaru kritika: Javno se izvinio, ali opozicija traži ostavku

Sakaruda, inače, obavlja i funkciju ministra za sajber bezbednost, a prošle godine je izjavio da nikada nije koristio računar

  • 9

Japanski ministar zadužen za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, Jošitaka Sakurada, našao se na udaru zbog trominutnog kašnjenja, zbog čega se javno izvinio.

Sakaruda je zakasnio na sastanak u skupštini, pa je morao da se izvini treći put za tri godine.

Opozicija je kašnjenje opisala kao znak nepoštovanja prema funkciji koju obavlja i zatim bojkotovala sastanak budžetske komisije, prenosi BBC.

Prošle nedelje je izjavio kako se oseća izneverenim pošto je talentovana japanska plivačica saopštila da ima leukemiju.

- Ona je potencijalni osvajač zlatne medalje na Igrama, sportistkinja od koje imamo velika očekivanja. Stvarno sam razočaran - rekao je Sakurada.

Nekoliko dana kasnije se izvinio pod pritiskom javnosti.

On se i ranije našao na udaru kritika javnosti zbog neprimerenih izjava Foto: AP/Tanjug

Pre tri godine Sakurada je žene koje su tokom Drugog svetskog rata bile prisiljene da pružaju seksualne usluge japanskim vojnicima, nazvao "profesionalnim prostitutkama".

Sakaruda, inače, obavlja i funkciju ministra za sajber bezbednost, a prošle godine je izjavio da nikada nije koristio računar i da mu je drago što je uvek prebacivao taj deo posla saradnicima.

Japanska opozicija je u više navrata tražila da podnese ostavku.

U istraživanju koje je sproveo dnevni list Asahi Šinbun čak 65 odsto ispitanika je reklo da ovaj ministar ne radi dobro, a 13 odsto je zadovoljno Sakuradinim dosadašnjim učinkom, prenosi BBC.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    22. februar 2019 | 17:07

    Ovako se radi u ozbiljnim zemljama. Amerikanci sravnili celi Japan i još im lupnuli nuklearke i nakon 10 god oni već druga privreda na svetu po veličini. Ali mi Srbi... da se malo potrudimo.. nećemo. Nek nam neko drugi reši problem!

  • fakir

    22. februar 2019 | 17:00

    joy division je postojao, ne budimo licemerni, a vala, brate, dodji u srbiju, ovde vozovi kasne po redu vožnje a ministri ni ne znaju koji im je resor, kamo li da rade uopšte.

  • Darko

    22. februar 2019 | 17:00

    Sram te bilo!! Harakiri je jedino prihvatljiv odgovor na tako bahato kasnjenje!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA