Tramp dobio novu naslovnicu koja će ga boleti: Ovog puta ga udara Njujorker (FOTO)

Pravo vanredno stanje su klimatske promene, poruka je koja stoji iza karikature

  • 0
Foto: Tanjug/AP

Američki magazin Njujorker objavio je naslovnu stranu novog broja, koji će biti u prodaji od naredne nedelje pod naslovom "Ovo je zemlja vanrednog stanja", a na kojoj dominira neobičan prikaz predsednika Trampa.

On stoji na vrhu Bele kuće, skoro pa potonule, okružene vodom i olujom. Umesto da potraži zaklon, Tramp na vrhu zdanja drži crveni transparent "Završite zid".

Tema je izgradnja velikog zida na granici sa Meksikom, koji bi trebalo da zaustavi migrante. Tramp insistira na njegovoj izgradnji, a kako bi mogao da finansira ovaj projekat, Tramp je zemlju uveo u "vanredno stanje".

Ovom naslovnom stranom trebalo bi da se pokaže da aktuelno vanredno stanje, zapravo, predstavljaju klimatske promene, kazao je autor Beri Blit.

- Izgleda da naš predsednik ulaže napor u rešavanje lažnog vanrednog stanja, negirajući postojanje potencijalno katastrofalne krize, kao što su klimatske promene - dodao je Blit.

Njujorker podseća da je u oktobru na međuvladinom panelu UN o klimatskim promenama zaključeno da svet ima samo deset godina da reši problem globalnog zagrevanja.

(Telegraf.rs/Gazeta.ru)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA