Kim je prvi put odgovarao na pitanja stranog novinara i odmah je pogrešio u jednoj stvari (FOTO) (VIDEO)

Kim je ignorisao pitanja koja su mu postavljali novinari tokom njegovog prvog samita sa Trampom u junu prošle godine u Singapuru

  • 6

Susret američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una, privukao je veliku pažnju svetskih medija. Svi su očekivali istorijski dogovor dvojice predsednika, ali se ovaj sastanak završio ranije nego što je bilo planirano.

Tramp je na konferenciji za medije rekao da su se razilazili u mišljenju i da zbog toga nikakav dogovor nije postignut, iako su imali spremne sporazume, koje su planirali da potpišu. Kim je tražio da se njegovoj zemlji ukinu sankcije, dok je Tramp zahtevao da ispoštuje denuklearizacija.

Susret je završen ranije i bez dogovora, a Kim je samo nekoliko sati ranije pričao potpuno drugačiju priču.

Tramp i Kim razgovaraju sa novinarima Foto: Tanjug/AP

Severnokorejski lider Kim Džong Un iznenadio je danas predstavnike medija u Hanoju kada je, kako navodi AP skoro sigurno prvi put, odgovorio na pitanje stranog novinara.

Na pitanje novinara "Vašingtona posta" Dejvida Nakamure da li je siguran da može da postigne sporazum sa Trampom, Kim je odgovorio: "Još je rano da se odgovori na to. Neću da prognoziram, ali instinktivno osećam da će rezultat biti dobar".

Agencija AP je to što je Kim odgovorio novinaru nazvala "delićem istorije" sa samita sa Trampom, a "Politko" "iznenađujućim i moguće momentom bez presedana".

Ministarstvo za ujedinjenje Južne Koreje, koje se bavi severnokorejskim pitanjima, nije moglo da potvrdi da li ovo bio prvi put da je Kim odgovorio na pitanje stranog novinara.

Tramp i Kim tokom šetnje Foto: Tanjug/AP

Novinari, međutim, nisu bili u mogućnosti da postavljaju pitanja Kimu tokom njegova tri samita sa južnokorejskim predsednikom Munom Džae-inom i četiri sastanka sa kineskim predsednikom Sijem Ðinpingom, napominje američka agencija.

Kim je takođe ignorisao pitanja koja su mu postavljali novinari tokom njegovog prvog samita sa Trampom u junu prošle godine u Singapuru.

Nakamura je na Tviteru objavio da je Kim na njegovo pitanje odgovorio da je "još rano, ali da može reći da nije pesimista", prenosi Tanjug.

Takođe su i pozirali za medije Foto: Tanjug/AP

Novinari su potom bili u prilici da prisustvuju početku razgovora poslednjeg dana samita u Hanoju, a Kim je odgovorio na još nekoliko pitanja novinara, uključujući AP, Rojters i Blumberg.

Kim je rekao da smatra da dobrom idejom da se otvori američka kancelarija za vezu u Pjongjangu i istakao da ne bi došao u Hanoj da nije voljan da razgovara o denuklearizaciji.

On  je u odgovoru na pitanja novinara tokom sastanka sa Trampom rekao da bi pozdravio ideju o uspostavljanju američke kancelarije za vezu u severnokorejskoj prestonici Pjongjangu, prenosi Rojters.

Zvanični sastanak delegacija Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kodiaq

    28. februar 2019 | 12:08

    Ne razumem to licemerje. Drugi mogu da imaju nuklearno orzuje a Severna Koreja ne. Kim je car!

  • Realno

    28. februar 2019 | 11:59

    Ne nalazim nista cudno u Kimovom odgovoru! Rekao je kako jeste a i Tramp je to kasnije potvrdio. Sta ocekuju novinari od Kima, misle li da oni sve znaju, pa moraji Kima nauciti kako da se ponasa?

  • Garfild

    28. februar 2019 | 11:19

    Čik u Severnoj Koreji da se organizuje protest protiv diktature. To kod njih ne postoji jer je Kim Džong Un predsednik sa kim nema šale, čvrstog karaktera. Polovina ovde koja protestuje da se otkrije da su krali bila bi svrgnuta. To je sistem, to je demokratija. Voleo bih da živim u Severnoj Koreji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA