Maduro izvukao 8 tona zlata iz banke u Venecueli: Tri dana su vozilima izvozili blago iz trezora

Alvarado ističe da će zlato biti prodato u inostranstvu, ali nije jasno gde će se trasportovati i ko će ga kupiti

  • 2

Pre dve nedelje, predsednik Venecuele Nikolas Maduro je rekao da je Banka Engleske zamrzla oko 80 tona zlata koje pripada njegovoj državi. Tada je izrazio i nadu da njegova zemlja neće biti opljačkana, jer joj to zlato legitimno pripada.

Najmanje osam tona zlata je nakon toga povučeno iz Centralne banke Venecuele i to po nalogu Nikolasa Madura. Kriričari ističu da je to uradio u pokušaju da zlato iznese iz zemlje.

Jedan od predstavika opozicije u parlamentu Venecuele, Angel Daniel Alavarado Rangel, rekao je da je zlato prevezeno vladinim vozilima od srede do petka prošle nedelje.

Prema informacijama iz više izvora, u vreme navodnog izvlačenja novca iz banke, predsednik Centralne banke Kalikto Ortego je putovao u inostranstvo i u zgradi nije bilo redovnog obezbeđenja.

Alvarado ističe da će zlato biti prodato u inostranstvu, ali nije jasno gde će se trasportovati i ko će ga kupiti.

Duboka politička i ekonomska kriza u Venecueli je krajem januara dostigla vrhunac kada je lider opozicije Huan Guaido odličio da se proglasi za privremenog predsednika i kada je pozvao Madura da podnese ostavku.

Veliki broj zapadnih zemalja na čelu sa SAD je priznao Guaida, dok su na strani Madura ostale Kina, Rusija, Sirija, Meksiko, Turska i još nekoliko država.

(Telegraf.rs/Sputnik.news.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mica

    28. februar 2019 | 13:18

    Tri dana iznosili osam tona? Jel su to deca od 5 godina nosila u rukama ili to viljskar utovari na jedan kamion za poal sata. kakve gluposti...

  • lav

    28. februar 2019 | 22:07

    Nisi tele bezi iz venecuele bato i cuvaj zlato

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA