Putin potpisao prekid sporazuma o kontroli nuklearnih snaga sa SAD: Ova dramatična situacija odmah prikazana na karnevalu u Nemačkoj (FOTO)

Rusija je prošlog meseca objavila da će suspendovati sporazum nakon što su SAD navele da se povlače iz sporazuma zbog kršenja Moskve

  • 0

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se suspenduje učešće Rusije u Sporazumu o kontroli nuklearnih snaga srednjeg i kratkog dometa (INF), postignutom sa SAD, saopštio je danas Kremlj, a prenosi Rojters.

Rusija je prošlog meseca objavila da će suspendovati sporazum nakon što su SAD navele da se povlače iz sporazuma zbog kršenja Moskve.

Rusija poriče bilo kakavo kršenje sporazuma i optužuje Vašington da je sam prekršio sporazum, što SAD negiraju.

Lutke Trampa i Putina raskidaju Sporazum INF na karnevalu u Dizeldorfu; Foto: Tanjug/AP

Putin je naredio da sporazum bude suspendovan dok Vašington ne prestane da ga krši i rekao Ministrastvu spoljnih poslova da informiše potpisnike o potezu Rusije da ga suspenduje, stoji u dekretu.

Ovo je ujedno bila i jedna od tema tradicionalne karnevalske povorke u Dizeldorfu gde lutke Trampa i Putina raskidaju Sporazum INF.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA