≫ 

Proterali ga na Kosovo, on se vratio i opljačkao poštu: Reper Besko glavna tema političara u Švajcarskoj (VIDEO)

"Duguje 50.000 evra, dug mora da vrati, zato je pljačkao"

  • 8

Albanac sa Kosova Besian Kacoraj poznatiji kao reper Besko iz Ciriha, a za kojeg se u mnogim medijima navodi da je Srbin, glavna je tema u političkom vrhu Švajcarske, nakon što se posle odslužene zatvorske kazne i proterivanja iz te zemlje, vratio na nekoliko dana da vidi sina - a umesto toga je 19. februara ove godine opljačkao poštu u Dubendorfu.

Upravo zbog toga političari zahtevaju da se utvrdi da li je Besko proveren na granici i da li je nadgledan tokom boravka u Švajcarskoj. Ovakve situacije ugrožavaju bezbednost u njihovoj zemlji, pa vlasti žele da se ovim pitanjem detaljnije pozabave.

Prijatelji poznatog repera opravdavaju njegov zločin, ističući da ima dug od 50.000 evra i da je bio primoran na taj čin.

KAKO JE OD OBIČNOG REPERA POSTAO TEMA POLITIČARA

Besko je poznat švajcarskim vlastima jer je nekoliko godina proveo u zatvoru zbog brojnih krivičnih dela.

Iz zatvora je pušten 2016. godine i tada je doneta odluka da se protera iz Švajcarske na Kosovo. Pošto u Švajcarskoj ima sina, dopušteno mu je da ga posećuje.

On je prilikom nedavne posete počinio pljačku, pa je zbog toga postao vodeća tema političara u ovoj zemlji.

Zbog njegove burne kriminalne prošlosti, vlasti sada zahtevaju objašnjenje zašto reper nije kontrolisan prilikom boravka u Švajcarskoj.

Politička partija SVP sada traži informaciju od vladinog saveta oko toga da li su takve posete u zemlji uobičajne ili su odobrene samo u izuzetnim slučajevima. SVP takođe želi da zna da li je reper proveren na granici i da li je nadgledan tokom boravka.

Vladino veće je takođe zatražilo informacije o tome da li je njegov dolazak proveren i da li će se ovakve provere u budućnosti odbijati.

PLJAČKA POŠTE - NAJNOVIJI ZLOČIN

Besko je opljačkao poštu 19. februara u Dubendorfu u Švajcarskoj, prenose lokalni mediji. Na glavi je nosio kacigu za motor, čime je pokušao da sakrije svoj identitet.

On je nakon upada u poštu zapretio oružjem dvojici službenika, a onda je sa plenom pobegao na skuteru. Međutim ubrzo je uhapšen, a policija je u njegovoj kući pronašla oružje i deo opljačkanog novca.

Pre njegovog hapšenja, policija je privela Švajcarca (34), ali je on pušten kada je istragom utvrđeno da nije umešan.

PRIJATELJ OPRAVDAVA PLJAČKU 

Njegov prijatelj smatra da ima objašnjenje za ovaj najnoviji zločin koji je počinio reper. Besko na Kosovu navodno ima dug od 50.000 evra, a to je počelo jako da ga opterećuje.

Beskov prijatelj ističe da je taj pritisak verovatno razlog zašto je to uradio. Dodao je da ljudi tada razviju drugačiji pogled na stvari i stvaraju drugačiji koncept vrednosti.

- Besko se popravio nakon što je bio u zatvoru u Švajcarskoj. Međutim, nevolja te učini drugačijom osobom - ističe njegov prijatelj.

Naveo je da Besko nikada nije imao lak život. Odrastao je bez oca i nikada nije mogao da preboli majčinu smrt.

DUG NAD DUGOVIMA

Odakle potiče dug od 50.000 evra koji Besko navodno ima, njegov prijatelj nije hteo da oda.

- Čim Besko izađe iz zatvora, ti momci će verovatni ponovo početi da ga pritiskaju.

Besko je navodno dugovao novac i jednom muzičkom producentu, a opljačkanim novcem mu je taj dug vratio

Javno tužilaštvo u Cirihu nije htelo da da dodatne informacije o ovom slučaju. Istakli su da je proces u toku i da zato ne mogu da komentarišu slučaj.

KOSOVO KAO "U LOŠEM SNU"

Nakon što je proteran na Kosovo po izlasku iz zatvora 2016. godine, reper je rekao da se tamo oseća kao "u lošem snu".

- Ne poznajem nikog ovde. Moram da se snađem gde ću da spavam i kako ću finansijski da opstanem - rekao je on 2016. godine.

Švajcarski mediji prenose da je kuća njegovih babe i dete spaljena tokom rata.

Besko je navodno bio zaprepašćen kada je saznao da će biti deportovan na Kosovo i da će mu biti zabranjen ulazak u Švajcarsku i u prostor šengena tokom narednih pet godina.

Istakao je ta mera nije ljudska i da ima sina koji će ostati u Švajcarskoj. Policija ga je tada 2016. godine, odvela na aerodrom i ukrcala na prvi avion za Prištinu.

VIDEO: Kamera snimila najluđu pljačku prodavnice u Pančevu

(Telegraf.rs/blick.ch/bluewin.ch)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    6. mart 2019 | 17:28

    To su siptari koje svajcarci vole mnogo vise od nas, hahahah

  • Srle

    6. mart 2019 | 17:25

    Iskrivljena slika na zapadu i Švajacarskoj da su šiptari nevine žrtve počinju da im prave probleme

  • Djomla

    6. mart 2019 | 17:22

    Ne razumem zasto se uopste pise o ovom coveku . Totalno nebitna osoba a I vest

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA