Sav užas Venecuele u jednoj slici: Majka nosi na rukama mrtvu ćerku, nakon što je zbog nestanka struje zatvorena bolnica (VIDEO)

Doktori su odbili da je prime jer im se završila smena pošto u zgradi nije bilo struje

  • 13

Neuhranjena devojka (19) iz Venecuele umrla je na rukama majke nakon što doktori nisu mogli da je prime i ukažu joj pomoć jer je nestanak struje zatvorio bolnicu.

Majka Elizabet Dijaz bila je primorana da nosi mrtvu ćerku, koja ima svega 10 kg, na rukama ulicama grada do mrtvačnice.

Ona je ćerku u subotu uveče odvela do bolnice u Valensiji, ali su je doktori odbili jer im se završila smena pošto u zgradi nije bilo struje.

Majci je savetovano da poseti drugi medicinski centar u Las Lomasu, gde će, prema uverenju doktora, osoblje obezbediti lečenje za cerebralnu paralizu njene ćerke i hroničnu neuhranjenost.

Međutim, kako je Dijaz ispričala, njena ćerka se grčila i telo joj je postalo hladno i ukočeno pre nego što je stigla do druge bolnice.

Kada je porodica stigla u zdravstvenu ustanovu, šokirali su se kad su videli da ona nema rezervni strujni agregat.

Nekoliko minuta kasnije, devojka je umrla na majčinim rukama. Zbog loše finansijske situacije, nesrećna majka nema dovoljno novca da preuzme telo ćerke i sahrani je.

Fotografije tela mrtve devojke koju majka nosi na rukama proširile su se internetom i pokazale svu strahotu kroz koju prolaze ljudi u ovoj zemlji.

Trenutna kriza u Venecueli, koja je nanela ozbiljan udarac njenom zdravstvenom sistemu, dovela je do egzodusa više od 3 miliona Venecuelanaca, od kojih je većina pobegla u susedne zemlje Južne Amerike.

Da podsetimo, proteklih nekoliko dana delovi Venecuele nemaju električnu energiju, a za njen nestanak, kako navode vlasti, kriva je "sabotaža" na najvećoj hidrocentrali u zemlji.

Maduro je za incident optužio "američki imperijalizam", a Guaido vlast Venecuele.

Guaido je rekao da ne veruje da je došlo do sabotaže, već da je pravi razlog "loše stanje mreže u državi" i korupcija na tom polju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ilija

    12. mart 2019 | 17:23

    Ej Rusofili kad Maduro ne da Americku humanitarnu pomoc da dodje pa gde su Rusi da daju da deca ne umiru.Preca su valjda i narod i deca od ideologije.

  • Aca

    12. mart 2019 | 15:24

    Za ovo su krive Engleska i Amerika a mozda rade ko u Srebrenici oazno prave onako kako nije zapadna propaganda!

  • Jole

    12. mart 2019 | 15:16

    Americka propaganda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA