≫ 

Pre nego što je izrešetao vernike u džamiji, rekao je "pretplatite se na njegov kanal": Oglasio se poznati Jutjuber nakon užasnog snimka

- Osećam se odvratno jer mi je neko takav spomenuo ime - napisao je na svom Tviteru

  • 0

Švedski komičar i vloger koji na Jutjub ima kanal pod nazivom "PewDiePie", Feliks Arvid Ulf Šelberg, oglasio se nakon stravične tragedije koja se dogodila jutros na Novom Zelandu, kada je jedan od napadača dok je ispaljivao rafale govorio da se ljudi "sabskrajbuju" na njegov kanal.

- Čuo sam za napad koji se dogodio na Novom Zelandu, osećam se odvratno jer mi je neko takav spomenuo ime - napisao je na svom Tviteru.

On je u istom obraćanju izrazio saučešće žrtvama, kao i njihovim porodicama, napisavši da je uz njih.

OBJAVLJEN I MANIFEST UBICE

Na društvenim se mrežama pre napada pojavio se manifest od 37 stranica za koji se veruje da ga je napisao jedan od napadača na Novom Zelandu, javlja CNN. Manifest je pun antiimigrantskih i antimuslimanskih stavova i ideja. U njemu napadač objašnjava razloge napada.

"Pa, prijatelji, vreme je da prestanemo sa objavljivanjem sr*nja i da pređemo na one koje su bitne za stvarni život. Ja ću napasti okupatore, i čak ću ga emitovati uživo na Fejsbuku", navodno je između ostalog najavio Brenton Tarant, upućujući na linkove sa kojih može da bude praćen napad.

"Ukoliko ne preživim napad, doviđenja, Bog vas blagoslovio i vidimo se u Valhali", piše u objavi koja je vrlo brzo počela da kruži društvenim mrežama.

VIDEO: Momenat kada napadač ubija ljude u džamiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA