≫ 

Poslednji snimak male Medlin Meken pre nego što je nestala: Za ruku drži devojčicu, potom joj se gubi svaki trag (FOTO) (VIDEO)

U javnosti se pojavio i novi dokumetarac o maloj Medlin, koji se njenim nestankom bavi u devet epizoda

  • 6

Video-snimak na kome se vidi kako devojčica Medlin Meken sa rancem na leđima, žuri kako bi se ukrcala na avion za Portugal, poslednji je snimak ove devojčice koja je nestala pre 12 godina. Video je snimljen mobilnim telefonom na britanskom aerodromu odakle je prodica 2007. godine, otputovala na odmor u Portugal.

Na snimku se takođe može videti i kako mala Medlin drži za ruku drugu devojčicu, verovatno svoju sestru, dok se ukrcava na avion. Mekejnovi su putovala u Portugal sa svojom decom Medlin, Sinom i Amalijom, kao i grupom prijatelja. Medlin je nastala pet dana kasnije, prenosi Dejli Mejl.

Iako su roditelji devojčice Kejt i Geri Meken objavili snimak četiri nedelje nakon nestanka Medinog, snimak je tek nedavno počeo da se širi internetom jer je objavljen u najnovijem Netflixovom dokumentarcu koji se bavi nestankom tada trogodišnje Britanke.

U nastanku dokumentarca u devet epizoda pod nazivom "Nestanak Medlin Meken" njeni roditelji nisu učestvovali. Serijal se bavi teorijama vezanim uz nestanak Britanke posebno onom da su je oteli trgovci ljudima i prokrijumčarili u drugu zemlju.

Istražitelj Hulijan Peribanez, koji je radio na slučaju, smatra da je bela devojčica iz srednje klase vrlo vredan plen za takve bande.

Nekoliko ljudi je istaklo i kako su videli da neko u noći njenog nestanka nosi dete po ulicama, ali niko nije mogao potvrditi da je to bila Medi.

Medlin dok je još bila beba Foto: Privatna arhiva

Otključana vrata apartmana

Podsetimo, Medlin Meken je nestala je 3. maja 2007. dok su njeni roditelji večerali sa prijateljima u restoranu koji je bio smešten preko puta njihovog apartmana. Devojčica je spavala u sobi, a roditelji su imali čist pogled prema apartmanu. No, bez obzira na to, svakih pola sata su išli da provere da li su decu u redu. Vrata su ostavljali otljučana. Da male Medi nema uočila je majka, te večeri oko 22 sata.

Devojčica je imala tri godine kada je nestala Foto: Profimedia/Ferrari

"Nosio je dete umotano u ćebe"

Prijateljica roditelja Džejn Tarnervrdi da je videla muškarca kako nosi dete umotano u ćebe nedaleko od apartmana koji je unajmila porodica Meken. Biznismen Džordž Burke kaže kako je, nekoliko sati nakon nestanka devojčice, video par kako nosi dete.

Slučaj je, osim britanske, šokirao i portugalsku javnost jer ne samo da su takve stvari u njihovoj zemlji retkost već se i letovalište Praia da Luz smatralo najsigurnijim mestom u zemlji, prenosi 24sata.hr.

Roditelji Medlin Meken dbili su da učestvuju u snimanju dokumentarnog serijala jer ne veruju da će pomoći u pronalasku devojčice, a boje se i da će omesti britansku istragu.

Redatelji dokumentarca na njemu su radili dve godine, a intervjuirali su neke ključne aktere slučaja uključujući i Britanca kojeg je policija prvo ispitala vezano uz Medin nestanak.

Jedan detektiv sumnjiči roditelje za nestanak Foto: Profimedia

Portugalac sumnjiči roditelje, policija je bila prespora?

Portugalski istražitelj Gonsalo Amaral u filmu je izjavio kako za sve i dalje sumnjiči roditelje. On otpočetka tvrdi da je devojčica umrla u apartmanu i da je cela otmica lažirana.

Mekejnovi su odbacili njegove optužbe, a čak su ga i tužili pred portugalskim sudovima.

Policija u Portugalu otpočetka nije imala lak posao jer su roditelji i njihovi prijatelji, verovatno nesvesno, uništili moguće dokaze. Naime, kad je Medina majka shvatila da devojčice nema, ona, njen suprug i prijatelji doslovce su ispreturali sobu iz koje je nestala ne bi li je našli u ormaru, pod krevetom, ispod prekrivača...

Kako se navodi u Netflixovom dokumentarcu, policiju su optuživali i za sporost jer su tek nekoliko dana nakon otmice uspostavili pravu kontrolu na putevima i počeli da pregledaju sumnjiva vozila.

No, potencijalni otmičar mogao je da napusti Portugal već sat i po ili dva nakon otmice jer mu je upravo toliko trebalo da se odveze do Španije, pa dalje prema drugim zemljama.

Ovo je poslednja fotografija male Medlin Foto: Privatna arhiva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    16. mart 2019 | 10:28

    Pa stvarno čudno. Ostaviti dete samo u apartmanu dok oni večeraju. I to otključano. I baš otmičar da se uhvati za otključana vrata 😳

  • Skåne

    16. mart 2019 | 11:40

    Ja moje ne ostavljam ni 2 sekunde same kad smo na odmoru negde a ne da idem na veceru sa zenom i ostavim otkljucanu vratu 😡😡😡

  • Linz

    16. mart 2019 | 11:03

    Trebalo bi ove roditelje dobro procesljat, meni licno su jako sumnjivi, bas da oni ostave malo dijete samo i otkljucana vrata, i bas njihovo samo da nestane. Slabi su oni roditelji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA