Američki vojnici urinirali po spomeniku u centru Rige: Za bahatost kažnjeni sa 400 evra

Javnost u Letoniji je smatrala da ova kazna nije dovoljna

  • 3

Američki vojnici koji su došli u Letoniju na vojne vežbe nemaju poštovanju prema svojim domaćinima, jer su dvojica uhvaćena kako uriniraju po spomeniku Slobode u Rigi.

Ono što je u celoj priči još šokantnije jeste do da vojnici nisu bili pijani, već trezni i svesni svojih postupaka.

Nadzorni centar opštinske policije je primetio dvojicu muškaraca koji su 8. marta urinirali po spomeniku u centru grada. Patrola je odmah došla na lice mesta i privela je počinioce.

Kada su njihovi dokumenti provereni, ispostavilo se da su pripadnici američkih trupa koje su došle u Letoniju na vojne vežbe.

Letonija je bila domaćin vojnih vežbi NATO-a od 2. do 9. marta. Za sada nije poznato zašto su urinirali na spomenik visok 42 metra.

Njih dvojica su zbog svog postupka kažnjeni novčanom kaznom od 400 evra, pre nego što su oslobođeni.

Javnost u Letoniji je smatrala da ova kazna nije dovoljna, a portparol Ministarstva odbrane je istakao da će vojnici verovatno dobiti strože kazne od svoje vojske.

Spomenik Slobode u Rigi je podignut 1935. godine u čast vojnika koji su pali u Letonskom ratu za nezavisnost između 1918. i 1920. godine.

To je jedan od najvažnijih spomenika u zemlji i tradicionalno mesto za službene ceremonije i javne skupove u glavnom gradu.

(Telegraf.rs/rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gekke Joopi

    17. mart 2019 | 17:07

    Americka ljigava djubrad mislili da je spomenik iz vremena komunizma. To ce im biti odbrana. I naravno nece biti kaznjeni.

  • Miloš

    17. mart 2019 | 17:30

    Popišali im spomenik slobode. 🤣🤣🤣🤣 Oni ih dočekali kao neke oslobodioce od Rusije.... još kažnjeni sa 400 evrića

  • Biće malo morgen

    18. mart 2019 | 21:15

    Koji je njihov vojnik za nešto odgovarao a da je učinio protiv drugog naroda? Njih država štiti. Ko zna i ovo da su platili, to samo rekli za narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA