≫ 

Maduro je trebalo da bude ubijen smrtonosnim dronom: "Mozak operacije" otkriva detalje neuspelog atentata (VIDEO)

U pokušaju atentata predsednik nije povređen

  • 3

Novi snimci koje je dobio CNN pružaju jeziv uvid u misteriozni napad dronovima koji je prošlog avgusta izveden u Karakasu, kada je pokušan atentat na predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Na tim snimcima vidi se kako se dronovi spremaju za napad. Od neuspelog atentata pojavile su se brojne spekulacije oko toga ko stoji iza napada: pobunjenička grupa, druga vlada ili sam državni vrh Venecuele, kako bi imali razloge za seriju hapšenja. Međutim, u ekskluzivnom intervjuu za CNN, jedan muškarac predstavio se kao organizator napada, rekavši da je to učinila grupa disidenata venecuelanske vojske i drugi.

Nikolas Maduro je 4. avgusta prošle godine držao govor tokom vojne parade u Karakasu. Odjednom se začula eksplozija, usledila je panika, a telohranitelji predsednika istrčali su ispred njega sa štitovima otpornih na metke. Bio je to poslednji u nizu pokušaja atentata na Madura: a dva drona naoružana eksplozivom eksplodirala su prerano i nisu povredila predsednika. Usledio je talas hapšenja, a krivci su bili svi.

Muškarac, koji tvrdi da je jedan od organizatora napada, ispričao je kako su se pripremali za napad, a na snimku, koji je objavio CNN, vide se bespilotne letelice, eksploziv i spremanje za napad u ruralnim poljoprivrednim zemljištima Kolumbije.

- Pokušali smo na miran i demokratski način da okončamo ovu tiraniju koja se predstavlja kao demokratija. Imamo prijatelje koji su zatvoreni i mučeni. Ovo je bila teška odluka - rekao je on.

Na snimku se vidi kako se dronovi spremaju za napad, lete visoko kako bi izbegli radar a onda se spuštaju sa ciljem da pogode metu. Vidi se i eksploziv, kao i da je jedan dron dignut u vazduh tokom testa.

On je takođe priznao da je napad mogao da ubije nedužne civile, ali to je bio "rizik koji su morali da preduzmu".

Dronovi su sastvaljeni i testirani u Kolumbiji, a onda ih je grupa krijumčara prebacila preko granicu u Venecueli.

Muškarac, koji je navodno mozak cele operacije, otkrio je i razlog za neuspeh atetntata.

- Madurovi stražari su preko signala učinili da dronovi eksplodiraju ranije - otkrio je on.

Maduro je držao govor na vojnoj paradi Foto: Tanjug/AP

Samoproglašeni privremeni predsednik Venecuele Huan Guaido, izjavio je CNN-u da nije odobrio napad.

- Takve opcije nisu dobre - rekao je Guaido. On je dodao da "sumnja da je napad izveden".

- Mislim da je to bilo nešto iz unutra, što je uradila vlada. Tako bi izgledalo kao da su oni žrtve - istakao je Guaido.

Video: Da li počinje rat u Venecueli?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    18. mart 2019 | 23:33

    SNN I ISTINA!!!! TO SMO MI SRBI OSETILI NA SVOJOJ KOZI !!!!

  • Aca

    18. mart 2019 | 23:49

    Evo ga N1 vesti hahaha svuda u svetu oce da narod budu njihovi robovi i da samo slusaju njih ! E pa u Srbiji im ne uspeva zato nas zovu uspavan narod srbi su slozni i jaki!A kukolja svuda ima!Izdrzi Maduro!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA