≫ 

Julija i njen "klon" Jurij: Na izborima u Ukrajini učestvuju dve osobe sa istim inicijalima, glasači neće znati za kog Timošenka glasaju

Ukrajina 31. marta bira predsednika

  • 1

Na predstojećim izborima u Ukrajini, glasači će morati da budu veoma oprezni kada budu davali svoj glas, jer dva kandidata - Julija i Jurij Timošenko - nose iste inicijale i naći će se jedno ispod drugog na izbornim listićima, piše Rojters.

Julija Timošenko je bivša premijerka i jedna od favorita na predsedničkim izborima u Ukrajini, dok je Jurij Timošenko, kako navodi Rojters, nepoznati poslanik koji tvrdi da je Julija Timošenko "lažna i poslata da naruši njegove šanse za pobedu".

Timošenkova je odgovorila na ove tvrdnje, rekavši da je kandidatura Jurija Timošenka "maslo" aktuelnog predsednika Ukrajine Petra Porošenka da joj ukrade glasove, prenosi Rojters.

Među 39 kandidata za predsednika Ukrajine, tri su favorita - Timošenkova, Porošenko i Volodimir Zelenskij, komičar koji igra ulogu fiktivnog predsednika u popularnoj seriji.

Rojters navodi da problem potoji, jer na izbornim listićima ne postoje partijski simboli ili fotografije koje će pomoći glasačima da 31. marta izaberu između Julije Timošenko i Jurija Timošenka, a da su oba kandidata upisana kao J. V. Timošenko.

VIDEO: Zbog ovoga drhti cela Ukrajina: Opasno rusko naoružanje stiže u žarište sukoba

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA