≫ 

Novi sukob u Tirani: Demonstranti bacili dimne bombe i projektile na policiju, ona uzvratila suzavcem (FOTO) (VIDEO)

Policijski kordon čuva zgradu parlamenta

  • 2

Učesnici protesta opozicije u Tirani danas su ponovo pokušali da uđu u zgradu parlamenta Albanije gde je u toku plenarna sednica, javlja AP.

Demonstranti, koje predvodi Demokratska partija Ljuljzima Baše, stranka desnog centra, koristili su dimne bombe i projektile, te su se sukobili sa albanskom policijom koja je čuvala zgradu parlamenta i pokušali da probiju kordon.

Došlo je od sukoba Foto: Tanjug/AP

Albanska opozicija optužuje vladu levičarske Socijalističke partije premijera Edija Rame za korupciju i povezanost sa organizovanim kriminalom, što vlast poriče.

Od sredine februara, pristalice albanske opozicije koju predvodi Demokratska partija, u više navrata su pokušavale da prodru u zgradu albanskog parlamenta i u sedište vlade, ali ih je policija odvraćala koristeći suzavac i vodene topove.

Iz vladajuće stranke premijera Edija Rame kažu da protesti opozicije ometaju napredak Albanije ka članstvu u Evropskoj uniji.

Albanska opozicija zahteva ostavku vlade i prevremene parlamentarne izbore, te je najavila veliki protest za 13. aprila.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    28. mart 2019 | 15:10

    Balkanski političari se međusobno "druže", pa se ne zna , ko je koga iskvario,i ko je od koga gori . Ili nije u pitanju samo to , već dobijaju istovetne "domaće"zadatke , iz istih ambasada, a onda da ne bi pali na ispitu i izgubili tron , rešenja prepisuju jedni od drugih. na radost zapada i na" radost"svojih podanika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA