Mejova pokušava da iskamči novi referendum: EU na korak od presedana

Za sada, još uvek nema konačne odluke, koja se očekuje na samitu 10. aprila

  • 2

Evropski lideri su spremni da dozvole Velikoj Britaniji da odlože Bregzit još jednom, navodi Independent, shodno rezultatima drugog referenduma. Ranije je EU dala Velikoj Britaniji rok do 12. aprila da odluče o alternativnim načinima povlačenja iz EU ili da izađu bez trgovinskog sporazuma, piše Sputnik.

Članovi britanskog parlamenta odbacili su ranije, po treći put, plan premijerke Tereze Mej za Bregzit. EU je odgovorila sazivanjem samita, 10. aprila.

Briselski zvaničnici, navodi list, otkrivaju da bi Velikoj Britaniji moglo da bude dato još vremena da održi opšte izbore ili drugi referendum da bi dobili većinu za sporazum o povlačenju.

- Jedna je stvar ako dođe do opštih izbora. Svi spekulišemo oko toga šta bi to promenilo, ali mi živimo u demokratiji i poštujemo demokratske procedure i biće tako - rekao je neimenovani zvaničnik, a citira ga Independent.

Za sada, još uvek nema konačne odluke, prenosi zvaničnik, a ona se očekuje na samitu 10. aprila.

VIDEO: Britanija se suočava sa najvećom političkom krizom u 21. veku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brisel

    31. mart 2019 | 20:08

    Evropo, pukla si pred ovim naduvenim ostrvljanima.Sahraniće te.

  • Milorad Vujicic

    1. april 2019 | 09:51

    Britanija i nije evropa nego financijer evropskog parlamenta.Izlaskom bi bilo bolje evropi a brit.ima sta da radi kod kuce.skoro polovina stanovnistva je muslimansko sada.mozemo zamisliti sta ce biti za koju godinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA