≫ 

Afera oko Džefa Bezosa se ne smiruje, novi detalji raspalili vatru: Saudijska Arabija mu je hakovala telefon i došla do eksplicitnih fotografija

Beker je hakovanje povezao sa pisanjem Vašington posta (čiji je vlasnik Bezos) o ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija u konzulatu te zemlje u Turskoj

  • 1

Saudijska Arabija pristupila je telefonu Džefa Bezosa, vlasnika Amazona i najbogatijeg čoveka na svetu, i prikupila njegove privatne podatke, među kojima su i eksplicitne fotografije, saopštio je bezbednosni stručnjak Gevin de Beker.

Sam Bezos je angažovao Bekera kako bi utvrdio kako su njegove privatne poruke stigle do tabloida Nešenal enkvajer.

Veruje se da je razlog za ovo pisanje Vašington posta o ubistvu Džamala Kašogija Foto: Tanjug/AP

Beker je hakovanje povezao sa pisanjem Vašington posta (čiji je vlasnik Bezos) o ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija u konzulatu te zemlje u Turskoj. Saudijska Arabija nije komentarisala ove tvrdnje.

Bezos je optužio tabloid da su ga ucenili objavljivanjem eksplicitnih fotografija ukoliko javno ne saopšti da njihov rad nije politički motivisan.

De Beker je svoje nalaze predao američkim vlastima.

Bezos nije štedeo novac kada je ova istraga u pitanju Foto: Profimedia

- Naši istražitelji i nekoliko spoljnih eksperata sa velikom verovatnoćom su zaključili da su Saudijci imali pristup Bezosovom telefonu i pribavili njegove lične podatke - kazao je de Beker.

- Mnoge će iznenaditi da je saudijska vlada htela da nanese štetu Bezosu još od prošlog oktobra, kada je Post počeo da izveštava o Kašogijevom ubistvu - napisao je de Beker.

On je rekao i da je "jasno" da saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman smatra Vašington post neprijateljem.

Sumnja se da saudijski princ nije zadovoljan pisanjem Vašington posta Foto: Tanjug/AP

Vašington post je u proteklom periodu bio veoma kritičan u izveštavanju o američkom predsedniku Donaldu Trampu i Saudijskoj Arabiji.

(Telegraf.rs/Cnbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    1. april 2019 | 18:05

    GOSPODIN JE GENIJE I PUSTITE GA DA RADI JER ZAPOSLJAVA 575 HILJADA LJUDI SIROM SVETA!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA