≫ 

Skinuli pantalone usred parlamenta i političarima pokazali zadnjice (FOTO) (VIDEO)

Goli demonstranti skrenuli temu sa Bregzita

  • 2

Grupa polugolih demonstranata upala je danas u britanski parlament i pritisla svoje zadnjice o staklenu ogradu na galeriji, dok su ispod njih poslanici raspravljali o Bregzitu.

Dok su zakonodavci ove države vodili još jednu debatu o (ne)izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, 12 demonstranata skinulo je svoje majice i pantalone, kako bi pokazali slogane ispisane na svojim leđima: "Pravda za klimu sada" i "eko kolaps".

Nekoliko članova Doma komune nije moglo da prestane da gleda na galeriju otvorenu za javnost. Neki su se smejuljili, dok je laburista Piter Kajl pokušavao da odbrani svoj stav nazivajući ga "golom istinom".

Kada su odbili da sami odu, stigla je policija koja je najmanje jednog od njih izvela.

Navodno je grupa zalepila svoje šake za staklo galerije. Aktivsti iz grupe "Pobuna istrebljenja" (Extinction Rebellion) potvrdili su da je nekoliko njihovih članova uhapšeno dok su protestvovali.

- Uhapšeni su dok su pokušavali da nateraju političare da reaguju na klimatsku i ekološku krizu. Hodamo po ivici nepopravljivog klimatskog kolapsa - napisala je grupa na Tviteru.

VIDEO: To nije jedini skandal zbog Bregzita: On je u sudinici ukrao Ceremonijalni buzdovan

(Telegraf.rs/Inedependent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA