Uhapšeni Srbi deo navijčke grupe "Grobari Malta"? Pali sa 65 kilograma narkotika, jednom odbijena kaucija

Akcija hapšenja sprovedena je u gradu Gziru, nakon što je policija odeljenja za narkotike nedelju dana pratila i posmatrala osumnjičene

  • 5

Policija na Malti uhapsila je u ponedeljak dvojicu srpskih državljana, Hrvata i još jednog muškarca zbog veće količine narkotika.

Srpski državljani C. Ž. (37) i Z. Ć. (42), Hrvat (42) i još jedan muškarac (40) uhapšeni su na Malti jer je policija kod njih pronašla 65 kilograma marihuane, prenose lokalni mediji. Srbi su takođe optuženi da su planirali da uvezu veliku kolčinu ekstazija na ostrvo.

Srbi su navodno članovi navijačke grupe "Grobari Malta", piše Kurir, koja je na ostrvu poznata po sukobima sa drugim navijačkim grupama.

Kod njih je pronađena velika količina marihuane Foto: Pulizia Ta Malta

C.Ž. nije tražio da bude pušten uz kauciju, dok je Z.Ć. za kauciju odbijen. Advokatica Z.Ć. pokušala je da ubedi sudiju da pusti njenog klijenta, jer on ima privatni posao na Malti, tu sa porodicom živi 16 godina, a od njegovo troje dece, dvoje je rođeno u ovoj zemlji. Ranije nije bio hapšen. Ipak, njen klijent je ostao u pritvoru.

Akcija hapšenja sprovedena je u gradu Gziru, nakon što je policija odeljenja za narkotike nedelju dana pratila i posmatrala osumnjičene.

- U automobilu čiji je vlasnik muškarac (40), inače stanovnik grada Kormi na Malti, pronađeno je 17 kilograma marihuane, dok je 47 kilograma ove droge nađeno u jednoj garaži u Gziru. Policija je zaplenila i ranac sa još jednim kilogramom marihuane, ali i male količine smole kanabisa. Takođe, pretresom stanova osumnjičenih pronađeno je i oduzeto 17.000 evra u gotovini. Osmnjičeni su policiji rekli da nisu krivi i zatražili su da budu oslobođeni, ali je njihov zahtev odbijen - navodi izvor malteških medija.

Prema njegovim rečima, uhapšeni srpski državljani su drogu navodno prodavali po noćnim klubovima na Malti.

- Protiv njih su podnete krivične prijave, a po odobrenju javnog tužioca biće odvedeni na saslušanje, gde će moći da iznesu odbranu - kazao je sagovornik tamošnjih medija.

(Telegraf.rs/Times of Malta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zina

    4. april 2019 | 09:01

    Opet srbin dokle vise svaki dan se uhapsi po jedan srbin, ovim redom preskocismo siptarsku mafiju , lepo napredujemo

  • Perke

    4. april 2019 | 08:57

    Ovo neka nova frakcija? U kakvom.su odnosu sa znackatrazima? Ili su bolji sa zaboravljenima? A sa janicarima, kakvi su? Sigurno su ok sa svima, ipak diluju na drugoj teritoriji, 700 km daleko, nema sukoba interesa...

  • CQ

    4. april 2019 | 08:52

    Navijačke grupe državljana RS su svuda po svetu ali za koga oni navijaju,sigurno samo za svoj džep,laku zaradu,lep život i uživanja ali sada moraće malo u hotel.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA