≫ 

Terorista sa Novog Zelanda, koji je slušao srpsku muziku, optužen za 50 ubistava i 39 pokušaja

Tarant se nije izjasnio o krivici, niti je zatražio puštanje uz kauciju

  • 8
Brenton Tarant, terorista, ubica, Novi Zeland Foto: Tanjug/AP

Novozelandska policija proširila je optužnicu protiv australijskog ekstremiste Brentona Taranta, koji je u napadu na dve džamije u ubio pedeset ljudi.

Tarant je prvobitno optužen za ubistvo, ali je sudija rekao da će se broj optužnica neizbežno povećati. Sada je optužen na 50 tačaka optužnice za ubistvo i 39 optužbi za pokušaj ubistva.

Australijanac se prvi put na sudu pojavio u subotu 16. marta. Nije se izjasnio o krivici niti je zatražio puštanje uz kauciju.

Podsetimo, 28-godišnji Tarant je 15. marta ušao u džamiju Al Nnoor oko 13.30 sati prema lokalnom vremenu, kada se odvijaju popodnevne molitve muslimana i otvorio paljbu.

Foto: Tanjug/AP

Ispalio je više od 100 hitaca samo unutar džamije. Sa sobom je imao najmanje šest pušaka. Napadač je potom sedam minuta vozio do sledeće džamije, u kojoj je nastavio svoj masakr.

Tarant je 36 minuta nakon prve dojave o napadu uhvaćen u vozilu u kojemu je, prema policiji, bilo improvizovanih eksplozivnih naprava.

Napad, koji je premijerka Džasinda Ardern opisala kao teroristički čin, najgori je mirnodopski zločin na Novom Zelandu i podigao je bezbednosnu pretnju na najviši nivo.

VIDEO: Uz naoružanu policiju počele sahrane žrtava iz džamije

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    4. april 2019 | 10:45

    Овде је важније што је слушао српску музику,него што је убијао људе,које год вероисповести били...Шта је слушао масовни убица са концерта? Америчку музику? Ови нешто смерају,и не свиђа ми се,нимало...

  • sve je slusao sem jk njakanje

    4. april 2019 | 10:18

    trebalo je da napisete redom sve muzike koje je slusao

  • Arsa

    4. april 2019 | 10:21

    Zašto se naglašava, srpsku muziku? Malo nam je zla naneto, pa još i od ovog da nam se dosoli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA