≫ 

"Boing" priznao da je kriv za smrt 346 žrtava: Izvršni direktor stao pred kameru i izvinio se zbog avionskih nesreća (VIDEO)

- Kao što su nam objasnili piloti, MCAS je rizičan sistem za putovanja. Naša odgovornost je da eliminišemo taj rizik. Mi vam to dugujemo - rekao je izvršni direktor "Boinga"

  • 9

Izvršni direktor kompanije "Boing", Denis Muilenburg, rekao je da je očigledno da je greška u njihovom softveru MCAS prouzrokovala dve nedavne nesreće aviona tipa "boing 737 Maks 8", piše Russia Today.

Podsetimo, 10. marta srušio se Boingov avion u Etiopiji kada je poginulo 157 ljudi, a prošlog oktobra u avionskoj Indoneziji stradalo je 189 ljudi.

Olupine aviona koji je pao u Etiopiji; Foto: Tanjug/AP

Istražitelji kažu da postoji jasna povezanost ova dva slučaja.

- Nama u Boingu je vrlo žao zbog izgubljenih života u nedavnim nesrećama aviona 737 Max 8. Te tragedije zauvek će ostaviti težak trag u našim srcima i umovima. Izražavamo saučešće porodicama poginulih putnika i posade - rekao je Muilenburg.

 

Preliminarni izveštaj istrage kompanije "Etiopijan erlajns" pokazao je da su obe nesreće nastale zbog greške u softveru "Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS).

Stravična nesreća u Indoneziji potresla je svet; Foto: Tanjug/AP

Ostaci aviona koji je pao u Indoneziji; Foto: Tanjug/AP

- Kao što su nam objasnili piloti, MCAS je rizičan sistem za putovanja. Naša odgovornost je da eliminišemo taj rizik. Mi vam to dugujemo i znamo kako to da uradimo - zaključio je.

Preliminarni izveštaj pokazuje da su se piloti kompanije "Etiopijan erlajns" borili sa automatskim sistemom u avionu skoro čitavo vreme tokom 6-minutnog leta.

VIDEO: Nekada s ei moćni izvinjavaju

(Telegraf.rs/Rossia Today)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA