Dimne bombe i žestoki okršaji sa policijom na protestima u Tirani: Demonstranti rešeni da oteraju Edija Ramu

Lider Demokratske partije, Ljuljzim Baša rekao je da "kriminalna banda Edija Rame mora da ode".

  • 6

Tokom današnjih protesta pristalica ujedinjene albanske opozicije u Tirani, demonstranti, od kojih su pojedini nosili maske, zapalili su baklje i gađali kordon policije i zgradu vlade dimnim bombama, petardama i mastilom.

Učesnici protesta su bacali su i voće i povrće ka zgradi vlade i prosuli mleko po pločniku.

Foto: Tanjug/AP

Albanska agencija ATA prenosi da se očekuje da se demonstracijama pridruže lideri opozicije i da je policija pozvala organizatore i učesnike protesta da održe mir.

Policija je, takođe, pozvala demonstrante da skinu maske i prestanu da bacaju predmete na policajce.

Foto: Tanjug/AP

U međuvremenu, prenosi agencija, policija je preduzela sve odgovarajuće mere za očuvanje bezbednosti i mirno izvođenje protesta opozicije.

Foto: Tanjug/AP

Ujedinjena albanska opozicija za danas je najavila "najveći nacionalni protest" sa zahtevom za ostavku premijera Edija Rame i formiranje prelazne vlade koja će sprovesti prevremene parlamentarne izbore, preneo je ranije portal a1on.

Foto: Tanjug/AP

Lider najveće opozicione stranke u Albaniji, Demokratske partije, Ljuljzim Baša rekao je da "kriminalna banda Edija Rame mora da ode". Sinoć se i predsednik Albanije obratio građanima putem društvenih mreža poručivši vlastima i opoziciji da je "neophodno kreiranje nove klime u kojoj će moći jedni druge da saslušaju" i posebno da se omogući kritičko razmišljanje koje će omogućiti društvu u kontinuitetu da se reformiše.

Foto: Tanjug/AP

Američka ambasada je poslala obaveštenje svojim državljanima u Albaniji da se ne kreću u delovima Tirane gde će biti održan protest, kao i u okolini Parlamenta.

Foto: Tanjug/AP

Od februara, kada je albanska opozicija počela proteste, do sada je održano osam protesta, šest ispred Parlamenta, a dva ispred sedišta albanske vlade.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pera

    13. april 2019 | 22:14

    To je bilo sa setacima smesteno Srbiji ali ko drugom jamu kopa..............

  • ortodox RS

    13. april 2019 | 22:48

    Ako ponovo dozvoli rad kladionicama jos dugo ce biti na vlasti.Malo jaca mafija je upletena u kladionice tako da nece zaliti sredstva da ga oteraju.

  • Cika Velja

    13. april 2019 | 23:37

    Kad je ono Albanija propala...'96. ili '98. pa od tad nesto pokusavaju???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA